Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Terrorism shortens cabinet duration

11 januari 2012

Terrorism, on average, shortens cabinet duration. That is the main result of research by Richard Jong-A-Pin and Jochen Mierau. In an analysis of a data set comprising 2,400 cabinets in over 150 countries in the period 1970-2002, they find that terrorism significantly increases the probability of cabinet failure. Jong-A-Pin: ‘When we compare the impact of terrorism relative to other variables affecting cabinet duration, we find that terrorism has a greater impact than economic growth, but less than variables characterizing the political environment.’ Their paper Terrorism and cabinet duration, published in International Economic Review, is the new FEB Publication of the Month.

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 09:27

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...