Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof Boonstra: “Toepassen ICT in de zorg veel onderschat”

10 januari 2012
FEBlog
FEBlog
Maakt ICT gezond?

Elektronische patiëntendossiers, Google Health, telezorg, online zelftesten: allemaal voorbeelden van ICT toepassingen in de zorg. De successen zijn echter schaars: ‘Google Health’ is inmiddels gestopt en het EPD kent vele hordes, stelt professor Boonstra, “En dat komt veelal door onderschatting van de complexiteit. Techniek kan persoonlijke zorg niet zomaar vervangen. Er moet uit een ander vaatje getapt worden, want slimmere ontwerpen en slimmere implementaties zijn zeker mogelijk, zo laat wetenschappelijk onderzoek zien.”

► Lees de gehele blog van professor Boonstra op FEBlog
Laatst gewijzigd:07 februari 2018 09:14
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...