Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof Boonstra: “Toepassen ICT in de zorg veel onderschat”

10 januari 2012
FEBlog
FEBlog
Maakt ICT gezond?

Elektronische patiëntendossiers, Google Health, telezorg, online zelftesten: allemaal voorbeelden van ICT toepassingen in de zorg. De successen zijn echter schaars: ‘Google Health’ is inmiddels gestopt en het EPD kent vele hordes, stelt professor Boonstra, “En dat komt veelal door onderschatting van de complexiteit. Techniek kan persoonlijke zorg niet zomaar vervangen. Er moet uit een ander vaatje getapt worden, want slimmere ontwerpen en slimmere implementaties zijn zeker mogelijk, zo laat wetenschappelijk onderzoek zien.”

► Lees de gehele blog van professor Boonstra op FEBlog
Laatst gewijzigd:07 februari 2018 09:14

Meer nieuws