Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Gertjan van Noord verkozen tot toekomstig president van de ACL

12 december 2011

Gertjan van Noord, hoogleraar Taaltechnologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is verkozen door de leden van de Association for Computational Linguistics (ACL) tot "vice-president elect" in 2012. Dit betekent dat hij in 2014 president zal zijn.

van Noord

De ACL is dé internationale wetenschappelijke beroepsorganisatie op het gebied van computationale taalkunde, natuurlijke taalverwerking, en taaltechnologie. De vereniging telt wereldwijd meer dan 2100 leden. De ACL organiseert jaarlijks de ACL "Annual Meeting" - de belangrijkste conferentie op dit onderzoeksgebied en geeft ook "Computational Linguistics", het belangrijkste tijdschrift, uit. Gertjan van Noord zal de eerste Nederlander zijn in de rol van president van de ACL.

Van Noord bekleedt de leerstoel Taaltechnologie binnen de afdeling Informatiekunde van de Faculteit der Letteren. De taaltechnologie bestudeert de computationele verwerking van taal en is een multidisciplinair vakgebied met invloeden uit onder andere de taalkunde, de informatica, de psychologie en de statistiek.

Contact: prof.dr. Gertjan van Noord

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 10:28

Meer nieuws

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren, voor een periode van vier jaar. Het faculteitsbestuur van Letteren is er trots op een ervaren academische...

 • 16 juli 2019

  Anthonya Visser nieuwe decaan Faculteit der Letteren

  Het College van Bestuur van de RUG benoemtprof. dr. Anthonya (Thony) Visser per 1 november 2019 tot nieuwe decaan van de Faculteit der Letteren

 • 16 juli 2019

  13 Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

  Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls. Een mooi resultaat; vorig jaar ontvingen twaalf Groningers een Veni. Veni-subsidies zijn bestemd voor...