Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Gertjan van Noord verkozen tot toekomstig president van de ACL

12 december 2011

Gertjan van Noord, hoogleraar Taaltechnologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is verkozen door de leden van de Association for Computational Linguistics (ACL) tot "vice-president elect" in 2012. Dit betekent dat hij in 2014 president zal zijn.

van Noord

De ACL is dé internationale wetenschappelijke beroepsorganisatie op het gebied van computationale taalkunde, natuurlijke taalverwerking, en taaltechnologie. De vereniging telt wereldwijd meer dan 2100 leden. De ACL organiseert jaarlijks de ACL "Annual Meeting" - de belangrijkste conferentie op dit onderzoeksgebied en geeft ook "Computational Linguistics", het belangrijkste tijdschrift, uit. Gertjan van Noord zal de eerste Nederlander zijn in de rol van president van de ACL.

Van Noord bekleedt de leerstoel Taaltechnologie binnen de afdeling Informatiekunde van de Faculteit der Letteren. De taaltechnologie bestudeert de computationele verwerking van taal en is een multidisciplinair vakgebied met invloeden uit onder andere de taalkunde, de informatica, de psychologie en de statistiek.

Contact: prof.dr. Gertjan van Noord

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:38

Meer nieuws

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...

 • 29 april 2019

  Jongeren lezen graag over leeftijdgenoten

  Als jongeren lijken op de hoofdpersoon in een verhaal, kan dat positief bijdragen aan de overtuigingskracht van dat verhaal. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschappers Joëlle Ooms, John Hoeks en Carel Jansen van de RUG. Deze conclusie kan...