About usNews and EventsNews articles

Gertjan van Noord verkozen tot toekomstig president van de ACL

12 december 2011

Gertjan van Noord, hoogleraar Taaltechnologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, is verkozen door de leden van de Association for Computational Linguistics (ACL) tot "vice-president elect" in 2012. Dit betekent dat hij in 2014 president zal zijn.

van Noord

De ACL is dé internationale wetenschappelijke beroepsorganisatie op het gebied van computationale taalkunde, natuurlijke taalverwerking, en taaltechnologie. De vereniging telt wereldwijd meer dan 2100 leden. De ACL organiseert jaarlijks de ACL "Annual Meeting" - de belangrijkste conferentie op dit onderzoeksgebied en geeft ook "Computational Linguistics", het belangrijkste tijdschrift, uit. Gertjan van Noord zal de eerste Nederlander zijn in de rol van president van de ACL.

Van Noord bekleedt de leerstoel Taaltechnologie binnen de afdeling Informatiekunde van de Faculteit der Letteren. De taaltechnologie bestudeert de computationele verwerking van taal en is een multidisciplinair vakgebied met invloeden uit onder andere de taalkunde, de informatica, de psychologie en de statistiek.

Contact: prof.dr. Gertjan van Noord

Laatst gewijzigd:08 april 2019 09:36