Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gertjan van Noord verkozen tot toekomstig president van de ACL

12 december 2011
Gertjan van Noord
Gertjan van Noord

Gertjan van Noord is door de leden van de Association for Computational Linguistics (ACL) verkozen tot "vice-president elect" voor het jaar 2012. Dit betekent dat hij in 2014 president van de organisatie zal worden. De ACL is dé internationale wetenschappelijke beroepsorganisatie op het gebied van computationele taalkunde, natuurlijke-taalverwerking, en taaltechnologie. De vereniging telt wereldwijd meer dan 2000 leden. De ACL organiseert jaarlijks de ACL "Annual Meeting" - de belangrijkste conferentie op dit onderzoeksgebied, en geeft ook "Computational Linguistics" uit, het belangrijkste tijdschrift van het vakgebied. Gertjan van Noord zal de eerste Nederlander zijn in de rol van president van de ACL. Van Noord is hoogleraar Taaltechnologie aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.


(nieuwsbericht bij de ACL)

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.