Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gertjan van Noord verkozen tot toekomstig president van de ACL

12 december 2011
Gertjan van Noord
Gertjan van Noord

Gertjan van Noord is door de leden van de Association for Computational Linguistics (ACL) verkozen tot "vice-president elect" voor het jaar 2012. Dit betekent dat hij in 2014 president van de organisatie zal worden. De ACL is dé internationale wetenschappelijke beroepsorganisatie op het gebied van computationele taalkunde, natuurlijke-taalverwerking, en taaltechnologie. De vereniging telt wereldwijd meer dan 2000 leden. De ACL organiseert jaarlijks de ACL "Annual Meeting" - de belangrijkste conferentie op dit onderzoeksgebied, en geeft ook "Computational Linguistics" uit, het belangrijkste tijdschrift van het vakgebied. Gertjan van Noord zal de eerste Nederlander zijn in de rol van president van de ACL. Van Noord is hoogleraar Taaltechnologie aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.


(nieuwsbericht bij de ACL)

Laatst gewijzigd:24 juni 2016 11:20

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...