Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

‘Verhoging snelheidslimiet naar 130 onverantwoord’

01 december 2011

Hoogleraar Verkeerspsychologie Karel Brookhuis vindt het kabinetsbesluit om op de meeste snelwegen 130 te mogen rijden een onverantwoord en slecht idee. 'Je introduceert grotere snelheidsverschillen en meer onrust op de weg, met alle gevaren van dien. Bovendien zorgt het voor een behoorlijke toename van brandstofverbruik en bijkomende vervuiling, terwijl de tijdswinst minimaal is.'

 

zie portret Karel Brookhuis in de RUG rubriek 'In Beeld'.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Schaatsprestaties voorspellen met geautomatiseerde analyses

  Sport, wetenschap en het bedrijfsleven zetten de eerste stap richting digitalisering van de schaatssport. De kracht van deze samenwerking is dat iedere partij zich kan focussen op zijn eigen expertise. Mede dankzij de Data Services Hub van KPN kunnen...

 • 22 februari 2018

  Op zoek naar ons zesde zintuig: timing

  Hedderik van Rijn, adjunct-hoogleraar Cognitieve Wetenschappen en Neurowetenschappen, kreeg in 2017 een prestigieuze NWO Vici-beurs toegekend. Hij kreeg anderhalf miljoen euro voor zijn onderzoek naar hoe mensen hun handelen timen. De bestaande theorie...

 • 06 februari 2018

  Nico van Yperen: ‘Een mentaal zwakke topsporter bestaat eigenlijk niet’

  Nico van Yperen is de eerste hoogleraar in Nederland die zich primair richt op de psychologie van sport en presteren. Hij bekleedt de leerstoel Sport & Performance Psychology. Welke psychologische factoren en omstandigheden zijn van invloed op het optimaal...