Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jolanda Smit benoemd tot adjunct-hoogleraar

01 december 2011

Dr. J.M. Smit is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Medische microbiologie, in het bijzonder de Experimentele virologie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jolanda Smit (Delfzijl, 1975) studeerde Biotechnologie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2002 werd zij doctor in de Medische Wetenschappen (cum laude) op het proefschrift getiteld “Mutational analysis of receptor interaction and membrane fusion activity of sindbis virus”. Sindsdien is dr. Smit als onderzoeker verbonden aan de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG. Zij heeft onderzoekssubsidies verkregen van onder andere NWO en het Pediatric dengue vaccine initiative in de Verenigde Staten.

Het onderzoek van Prof. dr. J.M. Smit in de Experimentele virologie zal zich richten op het ontrafelen van de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het infectieproces van flavivirussen en in het bijzonder van het Dengue virus. Ook zal zij zich bezig houden met karakterisering van de immunologische responsen die optreden als gevolg van een flavivirus infectie.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...