Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jolanda Smit benoemd tot adjunct-hoogleraar

01 december 2011

Dr. J.M. Smit is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Medische microbiologie, in het bijzonder de Experimentele virologie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jolanda Smit (Delfzijl, 1975) studeerde Biotechnologie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2002 werd zij doctor in de Medische Wetenschappen (cum laude) op het proefschrift getiteld “Mutational analysis of receptor interaction and membrane fusion activity of sindbis virus”. Sindsdien is dr. Smit als onderzoeker verbonden aan de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG. Zij heeft onderzoekssubsidies verkregen van onder andere NWO en het Pediatric dengue vaccine initiative in de Verenigde Staten.

Het onderzoek van Prof. dr. J.M. Smit in de Experimentele virologie zal zich richten op het ontrafelen van de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het infectieproces van flavivirussen en in het bijzonder van het Dengue virus. Ook zal zij zich bezig houden met karakterisering van de immunologische responsen die optreden als gevolg van een flavivirus infectie.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...