Docent van het Jaar 2011: Job van Eck

22 december 2011
Job van Eck

Voorafgaand aan de jaarlijkse RUG Docent van het Jaar verkiezing zijn de Facultaire voorrondes.

Eerste plaats

De studenten van onze faculteit hebben Dr. Job van Eck verkozen als winnaar van de titel Docent van het Jaar 2011 met 25.4 procent van de stemmen. Hieronder volgt een selectie uit motivatie van studenten die hem gekozen hebben:

"Al jaren een fantastisch docent, perfecte kennis van zowel filosofie als geschiedenis. Uitmuntend docentenwerk & gevoel voor humor” –"Omdat hij deze prijs al jaren verdient” –“Hij is didactisch de sterkste docent die ik ooit voor de klas heb zien staan. Verder is hij zeer bevlogen, inspirerend en vol passie over de materie” –“Enthousiast en enthousiasmerend. Betrokken bij zijn vak en zijn studenten” –“In hun traagheid zijn de colleges altijd erg spannend” –“Omdat hij als een echte filosoof voor de klas staat (de hand-voor-je-ogen-en-hard-nadenken pose)” –“Wij hebben nog maar weinig colleges gehad, maar deze colleges vond ik het leukst om te volgen.” –“Zeer sympatieke uitstraling. Heldere uitleg van ingewikkelde stof” –“Zeer boeiend spreker” –“Hij is helemaal te gek!” –“Goed gestructureerde colleges met een juiste dosis humor en zakelijkheid.” –“Hij is een held. Helder, enthousiast, inspirerend. Zijn liefde voor de oudheid maakt het zes weken lang bespreken van een witte steen leuk en interessant!"

Tweede plaats

De tweede plaats is voor Han Thomas Adriaenssen met 12.3 procent van de stemmen. Hij behaalde vorig jaar de eerste plaats. Citaten van stembriefjes:

"Echt enthousiast over wat hij vertelt en legt goed uit” –“Naast uitstekende vakkennis ook didactisch zeer goed” –“Erg leuke lessen, goed uitgelegd en doet veel moeite om ieders naam te leren kennen” –“Zijn vak is niet interessant maar hij weet het heel leuk te brengen” –“Motiverend, vriendelijk, uitdagend, etcetera” –“Geweldige uitlegger die niet alleen zelf heel intelligent is maar die jou als student je ook intelligent laat voelen”,–“Klinkt als een klok” –“Heldere colleges, goede toevoeging op de leerstof, goede beantwoording van vragen, enthousiast” –“Hip haar, en ik mocht mijn essay inleveren ook al was ik te laat."

Derde plaats

Op de derde plaats is geëindigd: Hans Harbers met 9.8 procent van de stemmen.

De complimenten die hij kreeg waren: “Hij verdient het om zijn enthousiasme, zijn goede grappen en de leiding die hij neemt in het meenemen van zijn studenten in de stof” –“Zeer enthousiasmerend en inhoudelijk erg sterk” en – “Creatief, haalt de buitenwereld in de filosofie."

Eervolle vermelding

Docenten die dit jaar stemmen ontvingen, maar niet of net niet genoeg voor een top drie plaats zijn: René Boomkens, Eddo Evink, Barteld Kooi, Anne-Ruth Mackor, Lodi Nauta, Detlev Pätzold, Marc Pauly, Jeanne Peijnenburg, Jan-Willem Romeijn, Sabastian Sequoiah-Grayson, Peter Timmerman, Martin van Hees en Judith Vega. Een eervolle vermelding gaat naar Sebastian Sequoiah Grayson, omdat hij slachtoffer werd van de gewogen telling. Als de stemmen niet gewogen waren, dus: als er van absolute aantallen uitgegaan werd, was hij op de derde plaats geëndigd.

Met dank aan STUFF en Reina Baars

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29