Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jolanda Smit benoemd tot adjunct-hoogleraar Medische microbiologie

13 december 2011

Mw. dr. J.M. Smit is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Medische microbiologie, in het bijzonder de Experimentele virologie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het onderzoek van Smit in de experimentele virologie zal zich richten op het ontrafelen van de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het infectieproces van flavivirussen, in het bijzonder het Dengue-virus. Ook zal zij zich bezig houden met karakterisering van de immunologische responsen die optreden als gevolg van een flavivirus-infectie.

Jolanda Smit (Delfzijl, 1975) studeerde Biotechnologie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2002 promoveerde zij cum laude op het proefschrift ‘Mutational analysis of receptor interaction and membrane fusion activity of sindbis virus’. Sindsdien is Smit als onderzoeker verbonden aan de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG. Zij heeft onderzoekssubsidies verkregen van onder andere NWO en het Pediatric dengue vaccine initiative in de Verenigde Staten.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...