Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jolanda Smit benoemd tot adjunct-hoogleraar Medische microbiologie

13 december 2011

Mw. dr. J.M. Smit is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Medische microbiologie, in het bijzonder de Experimentele virologie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Het onderzoek van Smit in de experimentele virologie zal zich richten op het ontrafelen van de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het infectieproces van flavivirussen, in het bijzonder het Dengue-virus. Ook zal zij zich bezig houden met karakterisering van de immunologische responsen die optreden als gevolg van een flavivirus-infectie.

Jolanda Smit (Delfzijl, 1975) studeerde Biotechnologie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2002 promoveerde zij cum laude op het proefschrift ‘Mutational analysis of receptor interaction and membrane fusion activity of sindbis virus’. Sindsdien is Smit als onderzoeker verbonden aan de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG. Zij heeft onderzoekssubsidies verkregen van onder andere NWO en het Pediatric dengue vaccine initiative in de Verenigde Staten.

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...