Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Deniz Bașkent benoemd tot adjunct-hoogleraar Auditieve perceptie

20 december 2011

Mw. dr. D. Bașkent is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Auditieve perceptie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het onderzoek van Bașkent richt zich op de auditieve perceptie van normaalhorenden en slechthorenden. Het onderzoek is een onderdeel van het speerpunt Healthy Ageing.

Deniz Bașkent (Turkije, 1973) studeerde Electrical and Electronics Engineering aan de Bilkent University in Ankara, Turkije. Haar promotieonderzoek voerde zij uit aan de University of Southern California in Los Angeles, Verenigde Staten. In 2003 promoveerde Bașkent daar op het proefschrift getiteld “Speech recognition under conditions of frequency-place compression and expansion”. Hierna heeft zij als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt op het Starkey Hearing Research Center in Berkeley in de Verenigde Staten. In 2009 is Bașkent als Rosalind Franklin Research Fellow aangesteld bij het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...