Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Deniz Bașkent benoemd tot adjunct-hoogleraar Auditieve perceptie

20 december 2011

Mw. dr. D. Bașkent is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Auditieve perceptie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het onderzoek van Bașkent richt zich op de auditieve perceptie van normaalhorenden en slechthorenden. Het onderzoek is een onderdeel van het speerpunt Healthy Ageing.

Deniz Bașkent (Turkije, 1973) studeerde Electrical and Electronics Engineering aan de Bilkent University in Ankara, Turkije. Haar promotieonderzoek voerde zij uit aan de University of Southern California in Los Angeles, Verenigde Staten. In 2003 promoveerde Bașkent daar op het proefschrift getiteld “Speech recognition under conditions of frequency-place compression and expansion”. Hierna heeft zij als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt op het Starkey Hearing Research Center in Berkeley in de Verenigde Staten. In 2009 is Bașkent als Rosalind Franklin Research Fellow aangesteld bij het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.