Deniz Bașkent benoemd tot adjunct-hoogleraar Auditieve perceptie

20 december 2011

Mw. dr. D. Bașkent is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Auditieve perceptie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het onderzoek van Bașkent richt zich op de auditieve perceptie van normaalhorenden en slechthorenden. Het onderzoek is een onderdeel van het speerpunt Healthy Ageing.

Deniz Bașkent (Turkije, 1973) studeerde Electrical and Electronics Engineering aan de Bilkent University in Ankara, Turkije. Haar promotieonderzoek voerde zij uit aan de University of Southern California in Los Angeles, Verenigde Staten. In 2003 promoveerde Bașkent daar op het proefschrift getiteld “Speech recognition under conditions of frequency-place compression and expansion”. Hierna heeft zij als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt op het Starkey Hearing Research Center in Berkeley in de Verenigde Staten. In 2009 is Bașkent als Rosalind Franklin Research Fellow aangesteld bij het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56