Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zes keer een eerste plaats voor Letteren in de Keuzegids 2012

09 december 2011

Zes bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit jaar een eerste plaats behaald in de Keuzegids Universiteiten 2012. Het gaat om Nederlandse taal en cultuur, Scandinavische talen en culturen, Engelse taal en cultuur, Romaanse talen en culturen, Informatiekunde en Kunsten, Cultuur en Media. In vergelijking met vergelijkbare studies in ons land komen deze opleidingen als beste uit de bus volgens de Keuzegids.  

Uitstekende docenten

Daarnaast scoren American Studies, Griekse en Latijnse taal en cultuur, archeologie en geschiedenis boven het gemiddelde, volgens de mening van de studenten. Engels en Informatiekunde worden zelfs als uitmuntend beoordeeld. Veelgenoemd pluspunt van de opleidingen is de goede kwaliteit van de docenten. Geschiedenis en American Studies springen eruit door het uitstekende expertoordeel. Voor de opleidingen Friese taal en cultuur, Slavische talen en culturen en Talen en culturen van het Midden-Oosten was vanwege de geringe respons geen betrouwbaar oordeel mogelijk. 

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2012 biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De kwaliteit van de opleidingen wordt vergeleken op basis van kwaliteitsoordelen van huidige studenten plus deskundigenoordelen uit accreditatierapporten en statistieken over studiesucces. Per vakgebied geeft de redactie van de Keuzegids ook een advies. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).  

Meer informatie

PR & Voorlichting Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...