Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zes keer een eerste plaats voor Letteren in de Keuzegids 2012

09 december 2011

Zes bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit jaar een eerste plaats behaald in de Keuzegids Universiteiten 2012. Het gaat om Nederlandse taal en cultuur, Scandinavische talen en culturen, Engelse taal en cultuur, Romaanse talen en culturen, Informatiekunde en Kunsten, Cultuur en Media. In vergelijking met vergelijkbare studies in ons land komen deze opleidingen als beste uit de bus volgens de Keuzegids.  

Uitstekende docenten

Daarnaast scoren American Studies, Griekse en Latijnse taal en cultuur, archeologie en geschiedenis boven het gemiddelde, volgens de mening van de studenten. Engels en Informatiekunde worden zelfs als uitmuntend beoordeeld. Veelgenoemd pluspunt van de opleidingen is de goede kwaliteit van de docenten. Geschiedenis en American Studies springen eruit door het uitstekende expertoordeel. Voor de opleidingen Friese taal en cultuur, Slavische talen en culturen en Talen en culturen van het Midden-Oosten was vanwege de geringe respons geen betrouwbaar oordeel mogelijk. 

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2012 biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De kwaliteit van de opleidingen wordt vergeleken op basis van kwaliteitsoordelen van huidige studenten plus deskundigenoordelen uit accreditatierapporten en statistieken over studiesucces. Per vakgebied geeft de redactie van de Keuzegids ook een advies. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).  

Meer informatie

PR & Voorlichting Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Machtige partijen bepalen beeld verleden op social media

  Het zijn de gebruikers met de meeste ervaring en gezag die bepalen hoe belangrijke verhalen op online platformen beklijven. Zo maken mainstream media op YouTube de meeste zichtbaar blijvende filmpjes en weerhoudt op Wikipedia een handjevol redacteuren...

 • 12 maart 2018

  Prof. Jensma over de Dag van de Grunneger Toal

  Prof. Goffe Jensma over de Dag van de Grunneger Toal.

 • 08 maart 2018

  3 topmasters bij de Faculteit der Letteren

  In de Keuzegids 2018 hebben drie masteropleidingen van de Faculteit der Letteren het label Topopleiding gekregen. De masters Kunst en Cultuurwetenschappen, Europese Studies en Archeologie (research) behoren hiermee tot de beste van het land.