Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zes keer een eerste plaats voor Letteren in de Keuzegids 2012

09 december 2011

Zes bacheloropleidingen van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben dit jaar een eerste plaats behaald in de Keuzegids Universiteiten 2012. Het gaat om Nederlandse taal en cultuur, Scandinavische talen en culturen, Engelse taal en cultuur, Romaanse talen en culturen, Informatiekunde en Kunsten, Cultuur en Media. In vergelijking met vergelijkbare studies in ons land komen deze opleidingen als beste uit de bus volgens de Keuzegids.  

Uitstekende docenten

Daarnaast scoren American Studies, Griekse en Latijnse taal en cultuur, archeologie en geschiedenis boven het gemiddelde, volgens de mening van de studenten. Engels en Informatiekunde worden zelfs als uitmuntend beoordeeld. Veelgenoemd pluspunt van de opleidingen is de goede kwaliteit van de docenten. Geschiedenis en American Studies springen eruit door het uitstekende expertoordeel. Voor de opleidingen Friese taal en cultuur, Slavische talen en culturen en Talen en culturen van het Midden-Oosten was vanwege de geringe respons geen betrouwbaar oordeel mogelijk. 

Keuzegids

De Keuzegids Universiteiten 2012 biedt een overzicht van alle bacheloropleidingen die Nederlandse universiteiten aanbieden en geeft een gedetailleerde beoordeling van een groot aantal daarvan. De kwaliteit van de opleidingen wordt vergeleken op basis van kwaliteitsoordelen van huidige studenten plus deskundigenoordelen uit accreditatierapporten en statistieken over studiesucces. Per vakgebied geeft de redactie van de Keuzegids ook een advies. De onafhankelijke Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).  

Meer informatie

PR & Voorlichting Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:29

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...