Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Damien Power benoemd tot hoogleraar Global Operations Management

23 december 2011

Professor Damien Power van de University of Melbourne is benoemd tot deeltijd hoogleraar Global Operations Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in Groningen. Power heeft naast zijn ruime ervaring met academisch onderzoek en onderwijs ook meer dan twintig jaar praktijkervaring op het gebied van operations management, en wel in verschillende sectoren, zoals de bouw, de food sector, elektronica en telecom. Zijn aantreden betekent dan ook een verdere versterking van het empirische onderzoek van de vakgroep Operations.

Damien Power studeerde Business aan Monash University en behaalde aan diezelfde universiteit zijn PhD voor het proefschrift: Characteristics and Determinantsof Business to Business E-Commerce Implementation in Australian Organisations.  Hij is momenteel associate professor bij het Department of Management and Marketing van de Faculty of Economics and Commerce  van de University of Melbourne.  Power geeft vakken op het gebied van Project Management en Supply Chains.

Tot 2000 werkte Power in de industrie, als operations manager bij Schlumberger, Department Manager bij NEC en Production Manager bij Linda Electric Industries

Laatst gewijzigd:19 juli 2017 14:07
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...