Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Québec Festival

Het Centrum voor Canada Studies organiseert een literair debat tussen Migrantenschrijvers
06 november 2011

Het Québec Festival

Het Centrum voor Canada Studies organiseert in samenwerking met  De Oosterpoort & De Stadsschouwburg, Groninger Forum Forumimages en de Universiteit Groningen het Québec Festival dat van 4-13 november a.s. zal plaatsvinden op verschillende locaties in de Groninger binnenstad.    

Op zondag 6 november zal er ontmoeting plaatsvinden tussen schrijvers uit Québec en Nederland die geëmigreerd zijn uit Haïti, Roemenië, Tunesië, Libanon en Liberia om te praten over de successen en nadelen van multiculturalisme, over cultuurverschillen en tolerantie in de 21e eeuw.

De schrijvers lezen ook voor uit eigen werk, en gaan in op de vraag hoe de verschillende culturele tradities – die van hun land van herkomst en die van het land waar ze nu wonen – zichtbaar zijn in hun literaire werk. Belangrijke thema’s die aan de orde zullen komen zijn verbondenheid met het land (in het Frans: zowel terre als pays), de rol van herinnering en gevoelens van vervreemding en herkenning.

Bezoek de website van het Quebec Festival voor een overzicht van alle activiteiten.

Deelnemende schrijvers

Uit Québec:

  • Marie-Célie Agnant
  • Felicia Mihali
  • Stanley Péan

Uit Nederland:

  • Alexandro Barjas
  • Lamia Makaddam
  • Vamba Sherif

Waar en wanneer?

Zondag 6 november, 2011  14.00 - 17.00

Forumimages, Hereplein 73, zaal 2 (Groningen)

Entree 5 euro


Laatst gewijzigd:09 januari 2015 16:01

Meer nieuws