Master- en Carrièrevoorlichting: Master Your Talent

18 november 2011

Vrijdag 18 november van 13 – 18 uur is de master- en carrièrevoorlichting van de Faculteit der Letteren. Alle huidige én nieuwe masterprogramma’s presenteren zich via voorlichtingsrondes en een informatiemarkt. Voor studenten is het belangrijk om zich al tijdens de bachelorstudie te oriënteren op de master. Soms is een specifieke minor nodig of een bepaald cijfergemiddelde om toegelaten te worden. Daarnaast veranderen per september 2012 de namen van de masteropleidingen. Dit betekent een aantal inhoudelijke wijzigingen, met name voor enkele taal- en cultuurmasters. Ook verandert een en ander voor de inschrijving en het diploma.

Voor wie:

1. Bachelorstudenten Faculteit der Letteren
  2. HBO-studenten
  3. Studenten van andere RUG faculteiten
  4. Studenten van andere universiteiten
  5. Internationale studenten
  6. Masterstudenten die meer willen weten over stages en beroepsmogelijkheden

Mastervoorlichting:

> Voorlichtingsrondes

Er zijn 3 presentatierondes over de nieuwe masterprogramma's van de Faculteit der Letteren die per 1 september 2012 van start gaan. Voor HBO’ers zijn er lezingen over de doorstroomprogramma’s van een aantal masters.

> Informatiemarkt
Verder is er van 14.00 - 16.00 uur de informatiemarkt waar studenten terecht kunnen met vragen over de huidige en nieuwe masterprogramma's, stages, het honours college, toelating en aanmelding.

Loopbaanpanel/ carrièrevoorlichting - Nu voorbereiden voor je loopbaan straks

Het Stagebureau Letteren organiseert samen met de studieverenigingen een paneldiscussie met alumni. Er zal een interactieve sessie plaatsvinden waarbij alumni van verschillende Letterenopleidingen met elkaar in discussie gaan over de aansluiting van het WO op het beroepenveld.  Een beleidsmedewerker, een copy writer, een verslaggever en andere oud-afgestudeerden gaan met elkaar in gesprek over interessante thema's met betrekking tot de arbeidsmarkt. Door middel van een twitter-wall kun je actief meedoen met deze discussie. Kom om 16.00 uur naar H1314.0026 !

Speeddate met alumni en gratis borrel

Na afloop van het loopbaanpanel kunnen studenten onder genot van gratis hapjes en drankjes in gesprek met alumni.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:05