Ed Schuuring benoemd tot hoogleraar Moleculaire Oncologische Pathologie

18 november 2011

Dr. E.M.D. Schuuring is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar in de Moleculaire Oncologische Pathologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zijn onderzoek richt zich op de ontrafeling van moleculaire en celbiologische mechanismen in tumoren waarmee het ziektebeloop bij kankerpatiënten voorspeld kan worden. Schuuring zal tevens hiermee een brugfunctie vervullen tussen translationeel onderzoek en diagnostiek door de implementatie van de Moleculaire Pathologie binnen de patiëntenzorg binnen het UMCG en in de noordelijke regio.

Ed Schuuring (Heerlen, 1960) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen werkte Schuuring als onderzoeker bij het Nederlands Kanker Instituut. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘The involvement of the chromosome 11q13 in human breast cancer: identification of the responsible gene(s).’ Schuuring werkte vervolgens als onderzoeker bij de afdeling Pathologie van het Leids Universitair Medisch Centrum, en sinds 2001 als UHD en hoofd van de sectie moleculair-pathologische diagnostiek bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English