Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ed Schuuring benoemd tot hoogleraar Moleculaire Oncologische Pathologie

18 november 2011

Dr. E.M.D. Schuuring is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar in de Moleculaire Oncologische Pathologie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zijn onderzoek richt zich op de ontrafeling van moleculaire en celbiologische mechanismen in tumoren waarmee het ziektebeloop bij kankerpatiënten voorspeld kan worden. Schuuring zal tevens hiermee een brugfunctie vervullen tussen translationeel onderzoek en diagnostiek door de implementatie van de Moleculaire Pathologie binnen de patiëntenzorg binnen het UMCG en in de noordelijke regio.

Ed Schuuring (Heerlen, 1960) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen werkte Schuuring als onderzoeker bij het Nederlands Kanker Instituut. In 1993 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘The involvement of the chromosome 11q13 in human breast cancer: identification of the responsible gene(s).’ Schuuring werkte vervolgens als onderzoeker bij de afdeling Pathologie van het Leids Universitair Medisch Centrum, en sinds 2001 als UHD en hoofd van de sectie moleculair-pathologische diagnostiek bij de afdeling Pathologie en Medische Biologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...