Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Michiel Reneman benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

01 november 2011

Dr. M.F. Reneman is per 1 november 2011 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde, i.h.b. pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In zijn onderzoek richt Reneman zich op pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie. Omdat participatie in arbeid positief samenhangt met gezondheid en welbevinden, past dit onderzoeksthema heel goed in speerpunt Healthy Ageing van het UMCG.

Michiel Reneman (Groningen, 1964) studeerde fysiotherapie en vervolgens Bewegingswetenschappen in Groningen. Hij werkt sinds 1995 in het Centrum voor Revalidatie van het UMCG. Reneman promoveerde in 2004 op een proefschrift met de titel: ‘Functional capacity evaluation in patients with chronic low back pain: reliability and validity’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...