Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Michiel Reneman benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

01 november 2011

Dr. M.F. Reneman is per 1 november 2011 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde, i.h.b. pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In zijn onderzoek richt Reneman zich op pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie. Omdat participatie in arbeid positief samenhangt met gezondheid en welbevinden, past dit onderzoeksthema heel goed in speerpunt Healthy Ageing van het UMCG.

Michiel Reneman (Groningen, 1964) studeerde fysiotherapie en vervolgens Bewegingswetenschappen in Groningen. Hij werkt sinds 1995 in het Centrum voor Revalidatie van het UMCG. Reneman promoveerde in 2004 op een proefschrift met de titel: ‘Functional capacity evaluation in patients with chronic low back pain: reliability and validity’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.