Michiel Reneman benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde

01 november 2011

Dr. M.F. Reneman is per 1 november 2011 benoemd tot hoogleraar in de Revalidatiegeneeskunde, i.h.b. pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In zijn onderzoek richt Reneman zich op pijnrevalidatie en arbeidsparticipatie. Omdat participatie in arbeid positief samenhangt met gezondheid en welbevinden, past dit onderzoeksthema heel goed in speerpunt Healthy Ageing van het UMCG.

Michiel Reneman (Groningen, 1964) studeerde fysiotherapie en vervolgens Bewegingswetenschappen in Groningen. Hij werkt sinds 1995 in het Centrum voor Revalidatie van het UMCG. Reneman promoveerde in 2004 op een proefschrift met de titel: ‘Functional capacity evaluation in patients with chronic low back pain: reliability and validity’.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56