Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Philip Elsinga benoemd tot hoogleraar Radiochemie

18 november 2011

Dr. P.H. Elsinga is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Radiochemie, in het bijzonder voor positron emissie tomografie (PET), bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Elsinga werkt bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB). Zijn onderzoek is erop gericht om met behulp van nucleaire detectie en afbeeldingstechnieken inzicht te krijgen in het functioneren van organen en orgaansystemen, indien mogelijk in kwantitatieve termen. Ook zal hij zich richten op de ontwikkeling van nieuwe klassen van PET-probes.

Philip Elsinga (Groningen, 1961) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1995 promoveerde hij in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Positron Emission Tomography of beta-adrenoceptors and multidrug resistance’. Sinds 1995 is Elsinga hoofd van de afdeling Radiochemie binnen het PET Centrum van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...