Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Philip Elsinga benoemd tot hoogleraar Radiochemie

18 november 2011

Dr. P.H. Elsinga is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Radiochemie, in het bijzonder voor positron emissie tomografie (PET), bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Elsinga werkt bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB). Zijn onderzoek is erop gericht om met behulp van nucleaire detectie en afbeeldingstechnieken inzicht te krijgen in het functioneren van organen en orgaansystemen, indien mogelijk in kwantitatieve termen. Ook zal hij zich richten op de ontwikkeling van nieuwe klassen van PET-probes.

Philip Elsinga (Groningen, 1961) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1995 promoveerde hij in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Positron Emission Tomography of beta-adrenoceptors and multidrug resistance’. Sinds 1995 is Elsinga hoofd van de afdeling Radiochemie binnen het PET Centrum van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...