Philip Elsinga benoemd tot hoogleraar Radiochemie

18 november 2011

Dr. P.H. Elsinga is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Radiochemie, in het bijzonder voor positron emissie tomografie (PET), bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Elsinga werkt bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB). Zijn onderzoek is erop gericht om met behulp van nucleaire detectie en afbeeldingstechnieken inzicht te krijgen in het functioneren van organen en orgaansystemen, indien mogelijk in kwantitatieve termen. Ook zal hij zich richten op de ontwikkeling van nieuwe klassen van PET-probes.

Philip Elsinga (Groningen, 1961) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1995 promoveerde hij in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Positron Emission Tomography of beta-adrenoceptors and multidrug resistance’. Sinds 1995 is Elsinga hoofd van de afdeling Radiochemie binnen het PET Centrum van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English