Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Philip Elsinga benoemd tot hoogleraar Radiochemie

18 november 2011

Dr. P.H. Elsinga is per 1 oktober 2011 benoemd tot hoogleraar op de leerstoel Radiochemie, in het bijzonder voor positron emissie tomografie (PET), bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Elsinga werkt bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming (NGMB). Zijn onderzoek is erop gericht om met behulp van nucleaire detectie en afbeeldingstechnieken inzicht te krijgen in het functioneren van organen en orgaansystemen, indien mogelijk in kwantitatieve termen. Ook zal hij zich richten op de ontwikkeling van nieuwe klassen van PET-probes.

Philip Elsinga (Groningen, 1961) studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1995 promoveerde hij in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld ‘Positron Emission Tomography of beta-adrenoceptors and multidrug resistance’. Sinds 1995 is Elsinga hoofd van de afdeling Radiochemie binnen het PET Centrum van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 09 oktober 2018

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad?

  Groningen rookvrij: op naar een compleet rookvrije stad? Een opinieartikel van prof. Brigit Toebes en dr. Machteld Hylkema.

 • 03 oktober 2018

  €4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar duurzame mantelzorg

  Een internationaal netwerk ‘ENTWINE informal care’, geleid door prof. Mariët Hagedoorn en prof. Robbert Sanderman van de afdeling gezondheidspsychologie van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van ruim €4 miljoen. Met deze subsidie kunnen 15 beginnende...