Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Margreet Steiner over Romeinse vindplaats in Jordaanvallei

16 november 2011

Op maandag 28 november zal Margreet Steiner (RUG) spreken over een opgraving in Jordanië die volgend jaar van start gaat. Bij een eerdere opgraving zijn op de locatie resten gevonden van een Romeinse boerderij, waarover echter nog veel vragen bestaan.

Om de website te citeren: "Waren het Romeinse veteranen of locale boeren? Volgelingen van Jupiter of Christenen? Waarvan leefden ze? Hoe woonden ze? Wat aten en  dronken ze? Hoe rijk waren ze?" Er zullen dan ook ongetwijfeld vele interessante kwesties de revue passeren.

De lezing is voor iedereen toegankelijk, en zal worden gevolgd door een borrel. De lezing is in het Nederlands.


Datum:      maandag 28 november
Aanvang:  16.15 uur
Plaats:      Faculteit Theologie en Religiestudies (OBS 38), kamer 130

 
Laatst gewijzigd:16 september 2016 11:51

Meer nieuws