Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hub Hermans en Wil Pansters ontvangen hoge Mexicaanse onderscheiding

23 november 2011

Op woensdag 23 november 2011 ontvangen Prof. dr. Hub Hermans en Prof. dr. Wil Pansters van de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit der Letteren), uit handen van de ambassadeur een hoge Mexicaanse onderscheiding. Deze onderscheiding, de Mexican Order of the Aztec Eagle, is een orde van verdienste en bestemd voor verdienstelijke buitenlanders.

Verspreiding van de Mexicaanse cultuur

Dhr. Hermans en dhr. Pansters, beide werkzaam bij de leerstoelgroep Moderne Romaanse cultuur- en letterkunde, ontvangen deze prijs voor hun verdiensten op het gebied van het verspreiden van de Mexicaanse cultuur. Dit is de afgelopen 7 jaar geschied op drie fronten, namelijk de oprichting en uitbouw van het Mexico-Studiecentrum, het verrichten van onderzoek en het geven van onderwijs gericht op Mexico en samenwerking met Mexicaanse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, en door het aantrekken van een sterk groeiende groep Mexicaanse studenten en onderzoekers.

Mexican Order of the Aztec Eagle

De Mexican Order of the Aztec Eagle is in 1933 ingesteld door de Mexicaanse president Abelardo L. Rodríduez als beloning voor buitenlanders die iets goeds hebben gedaan voor Mexico of de mensheid in het algemeen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken mag de onderscheiding toekennen op aangeven van een speciale raad die rapporteert aan de president. De Order of the Aztec Eagle, die bestaat in verschillende gradaties, is eerder toegekend aan grote namen als Nelson Mandela, Bill Gates en Dwight D. Eisenhower.

Meer informatie:

Prof.dr. Hub. Hermans

Prof. dr. Wil Pansters

Laatst gewijzigd:07 november 2018 13:35

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.