Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hub Hermans en Wil Pansters ontvangen hoge Mexicaanse onderscheiding

23 november 2011

Op woensdag 23 november 2011 ontvangen Prof. dr. Hub Hermans en Prof. dr. Wil Pansters van de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit der Letteren), uit handen van de ambassadeur een hoge Mexicaanse onderscheiding. Deze onderscheiding, de Mexican Order of the Aztec Eagle, is een orde van verdienste en bestemd voor verdienstelijke buitenlanders.

Verspreiding van de Mexicaanse cultuur

Dhr. Hermans en dhr. Pansters, beide werkzaam bij de leerstoelgroep Moderne Romaanse cultuur- en letterkunde, ontvangen deze prijs voor hun verdiensten op het gebied van het verspreiden van de Mexicaanse cultuur. Dit is de afgelopen 7 jaar geschied op drie fronten, namelijk de oprichting en uitbouw van het Mexico-Studiecentrum, het verrichten van onderzoek en het geven van onderwijs gericht op Mexico en samenwerking met Mexicaanse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, en door het aantrekken van een sterk groeiende groep Mexicaanse studenten en onderzoekers.

Mexican Order of the Aztec Eagle

De Mexican Order of the Aztec Eagle is in 1933 ingesteld door de Mexicaanse president Abelardo L. Rodríduez als beloning voor buitenlanders die iets goeds hebben gedaan voor Mexico of de mensheid in het algemeen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken mag de onderscheiding toekennen op aangeven van een speciale raad die rapporteert aan de president. De Order of the Aztec Eagle, die bestaat in verschillende gradaties, is eerder toegekend aan grote namen als Nelson Mandela, Bill Gates en Dwight D. Eisenhower.

Meer informatie:

Prof.dr. Hub. Hermans

Prof. dr. Wil Pansters

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...