Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student KCM studeert summa cum laude af met een gemiddeld cijfer van 9

22 november 2011

Met de uitzonderlijke toevoeging 'summa cum laude' ontvangt masterstudent Jelle Burgers op woensdag 23 november 2011 zijn masterbul Kunsten Cultuur en Media (KCM) van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Jelle verdient deze bijzondere kwalificatie vanwege het cijfer 9 op zijn scriptie en een gemiddeld cijfer van 9 op zijn andere vakken. In augustus rondde Jelle Burgers zijn master af. Zijn masteronderzoek is verricht op het terrein van film en media en gaat over Sensitivities: Attention Guiding Dispositions Shaping the Media- and Art Experience.

Min of meer ervaren onderzoeker


Ook volgens scriptiebegeleider prof. dr. A.M.A. van den Oever is de prestatie van Jelle uitzonderlijk: "Er zijn niet vaak studenten zoals hij, die binnen het bestek van een masterjaar alleen maar negens halen en ook nog een voortreffelijk masteronderzoek weten op te zetten en af te ronden in een zeer korte tijd." Zij en de tweede scriptiebegeleider, dr. M. Kiss, zijn het erover eens: ze geven zelden een 9 voor een scriptie, maar de kwaliteit van die van Jelle is van zo'n hoog niveau, dat zij het passend vonden: "Jelle’s manier van denken is al die van een min of meer ervaren onderzoeker. We zijn als opleiding en faculteit zeer trots dat we Jelle hebben gehad als student en we hopen hem ook na zijn afstuderen te kunnen behouden als onderzoeker."

Films en emoties

“Het idee voor mijn scriptie is gevoed door een tutoropdracht die ik gedurende mijn laatste jaar heb uitgevoerd over film en emotie, ” vertelt Jelle, “In deze tutoropdracht stond de vraag centraal op welke manieren films in staat zijn om emoties op te roepen en wat het gevolg van deze emotionele prikkeling is op de ontvangst van films. In mijn scriptie wilde ik meer specifiek onderzoeken welke (emotionele) impact het onbekende en het nieuwe heeft op de kijker en hoe deze nieuwheidservaring van invloed is op de receptie van film.”

Promoveren

Na het voltooien van zijn scriptie is Jelle direct naar Leiden verhuisd en in dienst getreden bij een softwareproducent in Amsterdam. Per 1 december wisselt hij van baan en gaat hij werken bij de Universiteit van Amsterdam als assistent bedrijfsvoering. In de toekomst hoopt Jelle promotieonderzoek te kunnen verrichten, in Nederland of het buitenland.

Cum laude en summa cum laude

Een student komt bij de Rijksuniversiteit Groningen in aanmerking voor de toevoeging summa cum laude op de bul als hij of zij minimaal een 9 heeft voor zowel de scriptie als gemiddeld voor de vakken (bij cum laude is dat het cijfer 8). Bovendien mag geen cijfer lager zijn dan een 7 en moet de student elk vak in een keer gehaald hebben.


Meer informatie: prof.dr. A.M.A. van den Oever


 

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.