Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NBA lock-out: pokerspel tussen basketballers en de vakbond, aldus prof. Koning op FEBlog

14 november 2011
FEBlog
FEBlog

Waar salarissen van topvoetballers in Europa 70% van de clubinkomsten opslokken, woedt in de Amerikaanse basketbalwereld discussie over lagere percentages: rond de 50% voor de spelers. Sporteconoom professor Ruud Koning van de FEB: “Ook ongekend voor Europese begrippen  is dat de clubeigenaren de spelers verbieden te trainen en spelen tot slarisovereenstemming is bereikt. Wat als de spelers besluiten zich los te maken van de vakbond? Krijgen we dan ook in de VS fenomenen als het Bosman-arrest?”

► Lees de gehele blog van Ruud Koning op FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:40
printView this page in: English

Meer nieuws