Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NBA lock-out: pokerspel tussen basketballers en de vakbond, aldus prof. Koning op FEBlog

14 november 2011
FEBlog
FEBlog

Waar salarissen van topvoetballers in Europa 70% van de clubinkomsten opslokken, woedt in de Amerikaanse basketbalwereld discussie over lagere percentages: rond de 50% voor de spelers. Sporteconoom professor Ruud Koning van de FEB: “Ook ongekend voor Europese begrippen  is dat de clubeigenaren de spelers verbieden te trainen en spelen tot slarisovereenstemming is bereikt. Wat als de spelers besluiten zich los te maken van de vakbond? Krijgen we dan ook in de VS fenomenen als het Bosman-arrest?”

► Lees de gehele blog van Ruud Koning op FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...