Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NBA lock-out: pokerspel tussen basketballers en de vakbond, aldus prof. Koning op FEBlog

14 november 2011
FEBlog
FEBlog

Waar salarissen van topvoetballers in Europa 70% van de clubinkomsten opslokken, woedt in de Amerikaanse basketbalwereld discussie over lagere percentages: rond de 50% voor de spelers. Sporteconoom professor Ruud Koning van de FEB: “Ook ongekend voor Europese begrippen  is dat de clubeigenaren de spelers verbieden te trainen en spelen tot slarisovereenstemming is bereikt. Wat als de spelers besluiten zich los te maken van de vakbond? Krijgen we dan ook in de VS fenomenen als het Bosman-arrest?”

► Lees de gehele blog van Ruud Koning op FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...