Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noord-Nederlandse energiesector en studenten ontmoeten elkaar op Energy Internship and Career Plaza op 23 november

08 november 2011
EICP

Hoogopgeleid talent kan op 23 november in de Martiniplaza te Groningen kennismaken met bedrijven uit de bloeiende energiesector van Noord Nederland en omgekeerd. De ‘Energy Internship and Career Plaza (EICP)’ is een jaarlijkse speciale carrièrebeurs rond het thema energie, voor het derde jaar op rij georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met verschillende partners. Onder andere AKZO Nobel, Cofely Noord en Gasunie zijn aanwezig.

De EICP is onderdeel van de 7e Energy Delta Convention, de jaarlijkse internationale conferentie in Groningen voor senior professionals uit de energiesector. Energie is ook op de carrierebeurs het centrale thema, de EICP richt zich nadrukkelijk op WO en HBO studenten van alle opleidingen. De EICP wordt ondersteund door de stichting Energy Valley, de NOM en VNO-NCW Noord die zo het belang van talent voor de noordelijke energiesector nog eens benadrukken.

Presentaties en workshops
De dag wordt geopend door Cor Zijderveld, voorzitter van de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta SBE, Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt TOA, en voormalig directeur Chemie Park Delfzijl en AkzoNobel Delfzijl. Daarna volgt een workshop netwerken door Danny Mekić een van Nederlands jongste en meest succesvolle ondernemers.

Verdere workshops zijn een excursie van KEMA naar een bedrijf in de energiesector in de buurt, een workshop in het Mandarijn en stagetips van het stagebureau van de Faculteit der Letteren van de RUG.

Deelnemers en partners bij de EICP zijn in ieder geval AKZO Nobel, Xelvin, KEMA, CB&I, Cofely Noord, Gasunie, Imtech en anderen. Verder doen verenigingen mee zoals AIESEC, UniPartners, China Europe Growth Foundation en Erasmus Student Network (ESN).

► Website met nadere informatie over de EICP : www.energycareerplaza.nl

Noot voor de pers
- Contact: Elise Kamphuis, 050 - 363 7182, email: energycareerplaza@rug.nl

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...