Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Noord-Nederlandse energiesector en studenten ontmoeten elkaar op Energy Internship and Career Plaza op 23 november

08 november 2011
EICP

Hoogopgeleid talent kan op 23 november in de Martiniplaza te Groningen kennismaken met bedrijven uit de bloeiende energiesector van Noord Nederland en omgekeerd. De ‘Energy Internship and Career Plaza (EICP)’ is een jaarlijkse speciale carrièrebeurs rond het thema energie, voor het derde jaar op rij georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met verschillende partners. Onder andere AKZO Nobel, Cofely Noord en Gasunie zijn aanwezig.

De EICP is onderdeel van de 7e Energy Delta Convention, de jaarlijkse internationale conferentie in Groningen voor senior professionals uit de energiesector. Energie is ook op de carrierebeurs het centrale thema, de EICP richt zich nadrukkelijk op WO en HBO studenten van alle opleidingen. De EICP wordt ondersteund door de stichting Energy Valley, de NOM en VNO-NCW Noord die zo het belang van talent voor de noordelijke energiesector nog eens benadrukken.

Presentaties en workshops
De dag wordt geopend door Cor Zijderveld, voorzitter van de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta SBE, Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt TOA, en voormalig directeur Chemie Park Delfzijl en AkzoNobel Delfzijl. Daarna volgt een workshop netwerken door Danny Mekić een van Nederlands jongste en meest succesvolle ondernemers.

Verdere workshops zijn een excursie van KEMA naar een bedrijf in de energiesector in de buurt, een workshop in het Mandarijn en stagetips van het stagebureau van de Faculteit der Letteren van de RUG.

Deelnemers en partners bij de EICP zijn in ieder geval AKZO Nobel, Xelvin, KEMA, CB&I, Cofely Noord, Gasunie, Imtech en anderen. Verder doen verenigingen mee zoals AIESEC, UniPartners, China Europe Growth Foundation en Erasmus Student Network (ESN).

► Website met nadere informatie over de EICP : www.energycareerplaza.nl

Noot voor de pers
- Contact: Elise Kamphuis, 050 - 363 7182, email: energycareerplaza@rug.nl

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:37

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...