Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Onderzoeksubsidie Orthopedagogiek voor programma ‘Gezond Terug’

12 oktober 2011

De sectie Jeugdzorg van de afdeling Orthopedagogiek heeft samen met de GGZ Drenthe een subsidie van ruim € 270.000,- ontvangen van de Stichting Kinderpostzegels Nederland (SKN) en het Fonds NutsOhra voor het onderzoek Gezond Terug. Dit onderzoek behelst een studie naar de ontwikkeling van ouderschap bij intramuraal opgenomen ouders van jonge, verwaarloosde en uithuisgeplaatste kinderen. Nagegaan wordt of de ouders, die lijden aan psychiatrische klachten, in zodanige mate profiteren van een speciaal ontwikkeld behandelprogramma van de GGZ Drenthe, dat gezinshereniging verantwoord is. Zowel korte als lange termijn uitkomsten worden onderzocht. De studie krijgt de vorm van een promotieonderzoek en wordt vanuit Orthopedagogiek begeleid door de hoogleraren Hans Grietens en Erik Knorth. De naam Gezond Terug staat voor ‘GEZinspsychiatrisch ONDerzoek naar de mogelijkheden van TERUGplaatsing naar huis van 0-2 jarige pleegkinderen’. Verdere informatie over het onderzoek: H.Grietens@rug.nl .

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 23 oktober 2018

  Kennis als fundament

  Wat heeft wetenschap te bieden als de geloofwaardigheid van de wereld om je heen is weggevallen? Als je je niet meer thuis voelt op eigen bodem, in een huis dat niet veilig is? Volgens Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, moet wetenschap voor...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.

 • 08 oktober 2018

  Onder de 1,5 graad temperatuurstijging: ‘Met snel en daadkrachtig handelen kan het nog’

  De temperatuurstijging wereldwijd onder de anderhalve graad houden: het heeft veel voordelen en het kan nog, maar dan moeten we snel en daadkrachtig optreden. Dat concludeert het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in haar laatste rapport,...