Elsevier studentenenquête 2011: Letterenopleidingen RUG beste van het land

03 oktober 2011

Voor een Letterenstudie kun je het beste in Groningen terecht, vinden studenten. Dat blijkt uit de Elsevier Beste Studies 2011 die 1 oktober verscheen. Van de negen onderzochte bachelorstudies die de faculteit der Letteren aanbiedt eindigen maar liefst zeven op de eerste plaats: Archeologie, Engelse taal en cultuur, Geschiedenis, Informatiekunde, Kunstgeschiedenis, Kunsten, Cultuur en Media en Nederlandse taal en cultuur.

De bacheloropleidingen Informatiekunde en Nederlandse Taal en Cultuur behaalden met respectievelijk een 7,7 en een 7,3 zelfs een score significant boven het gemiddelde. Communicatie- en Informatiewetenschappen behaalde een zeer goede tweede plaats en Taalwetenschap staat op plaats 6.

Elsevier Beste Studies

Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed onderzoeken elk jaar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. Studenten beoordeelden hun eigen opleiding op aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van het onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie. Aan het onderzoek werkten ongeveer 60.000 WO-studenten mee.

Hoogleraren

Elsevier vroeg ook aan hoogleraren en universitaire hoofddocenten welke opleiding zij de beste vinden op hun vakgebied. De eigen opleiding mochten ze daarbij niet noemen. Voor Groningen kwamen daar biologie, godgeleerdheid en wijsbegeerte als de beste in het land uit de bus. De beste brede universiteit is volgens de hoogleraren de Universiteit Utrecht. De Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden delen in het rijtje brede universiteiten de tweede plaats, daarna volgt Groningen.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 12:04