Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Geschiedenis wint Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie 2011

28 oktober 2011

Studente Geschiedenis Margriet Fokken heeft op donderdag 27 oktober de Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie ontvangen voor haar scriptie ‘Dutch interests and South Asian lives. South Asian men and women in the Suriname colonial reports 1873-1917’. Zij kreeg de prijs uitgereikt tijdens het symposium ‘Verbeelding!’ in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.  

Tegendraads en met de stroom mee lezen

Margriet Fokken concentreert zich in haar scriptie op het ‘along and against the grain reading’ (tegendraads en met de stroom mee lezen) van een belangrijke bron uit het Nederlandse koloniale verleden: de Koloniale Verslagen over Suriname, die tussen 1873 en 1917 als bijlage werden opgenomen in de Handelingen der Staten Generaal. Aldus haakt Fokken aan bij het actuele, postkoloniale debat over het ‘lezen’ van ‘het koloniale archief’.

Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie

De Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie is een jaarlijkse scriptieprijs op het gebied van teksteditie en bronnenuitgaven uit alle perioden. De prijs is ingesteld door het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie (KANTL) en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Scripties van alle academische niveaus in één van de letterenstudies in Nederland en Vlaanderen komen in aanmerking en worden ingewacht bij de organiserende instituten. De prijs bestaat uit een certificaat en een geldbedrag van € 1500,-.

Meer informatie

PR & Voorlichting Faculteit der Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:58

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.