Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Geschiedenis wint Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie 2011

28 oktober 2011

Studente Geschiedenis Margriet Fokken heeft op donderdag 27 oktober de Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie ontvangen voor haar scriptie ‘Dutch interests and South Asian lives. South Asian men and women in the Suriname colonial reports 1873-1917’. Zij kreeg de prijs uitgereikt tijdens het symposium ‘Verbeelding!’ in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.  

Tegendraads en met de stroom mee lezen

Margriet Fokken concentreert zich in haar scriptie op het ‘along and against the grain reading’ (tegendraads en met de stroom mee lezen) van een belangrijke bron uit het Nederlandse koloniale verleden: de Koloniale Verslagen over Suriname, die tussen 1873 en 1917 als bijlage werden opgenomen in de Handelingen der Staten Generaal. Aldus haakt Fokken aan bij het actuele, postkoloniale debat over het ‘lezen’ van ‘het koloniale archief’.

Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie

De Vlaams-Nederlandse Prijs voor Teksteditie is een jaarlijkse scriptieprijs op het gebied van teksteditie en bronnenuitgaven uit alle perioden. De prijs is ingesteld door het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie (KANTL) en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW). Scripties van alle academische niveaus in één van de letterenstudies in Nederland en Vlaanderen komen in aanmerking en worden ingewacht bij de organiserende instituten. De prijs bestaat uit een certificaat en een geldbedrag van € 1500,-.

Meer informatie

PR & Voorlichting Faculteit der Letteren, info.let@rug.nl

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:58

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.