Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Québec festival: Nieuw festival in Groningen

19 oktober 2011

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011 organiseren De Oosterpoort, de Stadsschouwburg, het Groninger Forum en de Rijksuniversiteit Groningen het Québec Festival met o.a. theater, dans, muziek en circus uit Canadese provincie Québec. Circussensatie The 7 Fingers, het wereldberoemde dansgezelschap La La La Human Steps en Nederlandse premières van Québécoise speelfilms zijn enkele highlights die te zien zullen zijn tijdens het Québec Festival.

Nouveau cirque, dans en muziek

Directe aanleiding voor dit festival was de zeer geslaagde ‘Week van de Canadese Dans’ in de Stadsschouwburg Groningen in 2008, waarbij dansgezelschappen uit Québec hun opwachting maakten. Het hart van het Québec Festival voert op vele plaatsen langs de kunsten: Québec onderscheidt zich ondermeer in nouveau cirque en dans. De Canadese circussensatie The 7 Fingers verzorgt met de indrukwekkende voorstelling PSY de opening van het festival. De dans wordt ingebracht door Compagnie Flak en La La La Human Steps, twee dansvoorstellingen die een breed spectrum laten zien. Maar ook de muziek komt van overzee, van de klassieke top met Les Violins du Roy naar het muzikale zesmansorkest l’Orchestre d’Hommes-Orchestres.

Verder wordt er o.a. een debat georganiseerd over migratie, een avond over projecten uit Québec op het gebied van Augmented Reality, een literair programma over migrantenschrijvers en een debat, georganiseerd door het studentenplatform van het Centrum voor Canadese Studies, over Duurzaamheid in Québec. Bezoekers van het festival kunnen er een complete avond uit van maken, in vier toprestaurants in Groningen staat namelijk de culinaire keuken van Québec centraal: Restaurant Muze, De Pauw, 2 Belgen en Bacchus Bistro. De chefkoks van deze restaurants hebben voorafgaand aan het festival een speciale masterclass gekregen van Samuel Aubry-Gagnon, de Chefkok van de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel, om zich de specialiteiten eigen te maken.

Québec Festival

Wanneer: vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011
Locaties: De Oosterpoort, Stadsschouwburg Groningen, ForumImages en Rijksuniversiteit Groningen

Het Québec Festival is georganiseerd in samenwerking met de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel.

Laatst gewijzigd:25 mei 2018 11:22

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.