Québec festival: Nieuw festival in Groningen

19 oktober 2011

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011 organiseren De Oosterpoort, de Stadsschouwburg, het Groninger Forum en de Rijksuniversiteit Groningen het Québec Festival met o.a. theater, dans, muziek en circus uit Canadese provincie Québec. Circussensatie The 7 Fingers, het wereldberoemde dansgezelschap La La La Human Steps en Nederlandse premières van Québécoise speelfilms zijn enkele highlights die te zien zullen zijn tijdens het Québec Festival.

Nouveau cirque, dans en muziek

Directe aanleiding voor dit festival was de zeer geslaagde ‘Week van de Canadese Dans’ in de Stadsschouwburg Groningen in 2008, waarbij dansgezelschappen uit Québec hun opwachting maakten. Het hart van het Québec Festival voert op vele plaatsen langs de kunsten: Québec onderscheidt zich ondermeer in nouveau cirque en dans. De Canadese circussensatie The 7 Fingers verzorgt met de indrukwekkende voorstelling PSY de opening van het festival. De dans wordt ingebracht door Compagnie Flak en La La La Human Steps, twee dansvoorstellingen die een breed spectrum laten zien. Maar ook de muziek komt van overzee, van de klassieke top met Les Violins du Roy naar het muzikale zesmansorkest l’Orchestre d’Hommes-Orchestres.

Verder wordt er o.a. een debat georganiseerd over migratie, een avond over projecten uit Québec op het gebied van Augmented Reality, een literair programma over migrantenschrijvers en een debat, georganiseerd door het studentenplatform van het Centrum voor Canadese Studies, over Duurzaamheid in Québec. Bezoekers van het festival kunnen er een complete avond uit van maken, in vier toprestaurants in Groningen staat namelijk de culinaire keuken van Québec centraal: Restaurant Muze, De Pauw, 2 Belgen en Bacchus Bistro. De chefkoks van deze restaurants hebben voorafgaand aan het festival een speciale masterclass gekregen van Samuel Aubry-Gagnon, de Chefkok van de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel, om zich de specialiteiten eigen te maken.

Québec Festival

Wanneer: vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011
Locaties: De Oosterpoort, Stadsschouwburg Groningen, ForumImages en Rijksuniversiteit Groningen

Het Québec Festival is georganiseerd in samenwerking met de Algemene afvaardiging van Québec in Brussel.

Laatst gewijzigd:25 mei 2018 11:22