Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veni in astrodeeltjesfysica

20 oktober 2011

De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Veni-subsidie toegekend aan Stijn Buitink voor een driejarig onderzoeksproject in de astrodeeltjesfysiva op het KVI. De titel van het project is ‘Turning the Moon into a neutrino detector with LOFAR’.

De aarde ondervindt een voortdurend bombardement van kosmische deeltjes. Waar komen ze vandaan en hoe worden ze geproduceerd? Dat zijn belangrijke vragen in de astrofysica en nieuwe detectiemethoden zijn nodig om de antwoorden te vinden. In dit onderzoek wordt een techniek ontwikkeld om de inslagen van kosmische neutrinos in de maan te meten met de revolutionaire Nederlandse radiotelescoop LOFAR.

> Meer informatie over de maan als detector van kosmische neutrino's

Luchtfoto van LOFAR 'superterp' bij Exloo, Drenthe
Luchtfoto van LOFAR 'superterp' bij Exloo, Drenthe
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:28

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...