Workshops verkorten doorlooptijden en bedrijfsbezoek in Veendam met internationale ‘productiviteitsgoeroe’

25 oktober 2011

Voor bedrijven is nog veel te winnen door ‘verspilling’ van tijd en materiaal zoveel mogelijk uit te bannen, oftewel ‘lean’ te werken. De Quick Response Manufacturing filosofie is hierin toonaangevend en de internationale goeroe op dit gebied, professor Rajan Suri van de University of Wisconsin, komt naar Groningen voor een driedaagse workshop. Deze vindt plaats van 2-4 november 2011 en is georganiseerd door het Lean Operations Research Center (LO-RC) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Verschillende bedrijven zijn te gast bij het LO-RC, en onderdeel van de workshop is een bezoek aan Variass, een bedrijf in Veendam dat als een van de eerste bedrijven een QRM-methode heeft ingevoerd voor de planning- en besturing van de goederenstroom. Ook professor Suri gaat mee naar Variass.

De grondgedachte van het Quick Response Manufacturing (QRM) Center dat professor Suri oprichtte, is dat een bedrijf zich primair moet richten op het verkorten van de orderdoorlooptijd en dat dan automatisch de kostprijs omlaag gaat. De reactiesnelheid en flexibiliteit van organisaties moet daarom groot zijn.

Het internationale tijdschrift Industry Week heeft professor Suri opgenomen in de Manufacturing Hall of Fame, waar hij staat tussen bekende mensen als Michael Dell (Oprichter van Dell Computer), Rich Teerlink (voormalig CEO van Harley-Davidson) en Steve Jobs (Apple).

Noot voor de pers
- Voor nadere informatie: Professor Jannes Slomp, directeur van het LO-RC
- Pers is ook van harte uitgenodigd voor het bedrijfsbezoek aan Variass, nadere informatie bij professor Slomp

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:06