Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Workshops verkorten doorlooptijden en bedrijfsbezoek in Veendam met internationale ‘productiviteitsgoeroe’

25 oktober 2011

Voor bedrijven is nog veel te winnen door ‘verspilling’ van tijd en materiaal zoveel mogelijk uit te bannen, oftewel ‘lean’ te werken. De Quick Response Manufacturing filosofie is hierin toonaangevend en de internationale goeroe op dit gebied, professor Rajan Suri van de University of Wisconsin, komt naar Groningen voor een driedaagse workshop. Deze vindt plaats van 2-4 november 2011 en is georganiseerd door het Lean Operations Research Center (LO-RC) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Verschillende bedrijven zijn te gast bij het LO-RC, en onderdeel van de workshop is een bezoek aan Variass, een bedrijf in Veendam dat als een van de eerste bedrijven een QRM-methode heeft ingevoerd voor de planning- en besturing van de goederenstroom. Ook professor Suri gaat mee naar Variass.

De grondgedachte van het Quick Response Manufacturing (QRM) Center dat professor Suri oprichtte, is dat een bedrijf zich primair moet richten op het verkorten van de orderdoorlooptijd en dat dan automatisch de kostprijs omlaag gaat. De reactiesnelheid en flexibiliteit van organisaties moet daarom groot zijn.

Het internationale tijdschrift Industry Week heeft professor Suri opgenomen in de Manufacturing Hall of Fame, waar hij staat tussen bekende mensen als Michael Dell (Oprichter van Dell Computer), Rich Teerlink (voormalig CEO van Harley-Davidson) en Steve Jobs (Apple).

Noot voor de pers
- Voor nadere informatie: Professor Jannes Slomp, directeur van het LO-RC
- Pers is ook van harte uitgenodigd voor het bedrijfsbezoek aan Variass, nadere informatie bij professor Slomp

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...