Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oorzaak & gevolg in de empirische macro economie, het vak van de Nobelprijswinnaars

20 oktober 2011
FEBlog
FEBlog

Vakgenoot van Nobelprijswinnaars Sargent & Sims, FEB macroeconoom dr. Jan Jacobs blogt over het gezelschapsspel onder economen om de prijswinnaar(s) te voorspellen, de onnavolgbaarheid van het Nobel comité en het gebruik van het werk van de winnaars in zijn eigen onderzoek. “Het is opvallend dat onderzoek naar oorzaak en gevolg in de empirische macro economie prijswinnend is in de week dat natuurkundigen ontdekken dat de tijd terug zou kunnen lopen!”


► Lees de gehele blog van Jan Jacobs

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:04
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...