Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oorzaak & gevolg in de empirische macro economie, het vak van de Nobelprijswinnaars

20 oktober 2011
FEBlog
FEBlog

Vakgenoot van Nobelprijswinnaars Sargent & Sims, FEB macroeconoom dr. Jan Jacobs blogt over het gezelschapsspel onder economen om de prijswinnaar(s) te voorspellen, de onnavolgbaarheid van het Nobel comité en het gebruik van het werk van de winnaars in zijn eigen onderzoek. “Het is opvallend dat onderzoek naar oorzaak en gevolg in de empirische macro economie prijswinnend is in de week dat natuurkundigen ontdekken dat de tijd terug zou kunnen lopen!”


► Lees de gehele blog van Jan Jacobs

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 15:04
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...