Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Planning en regulering in de procesindustrie

07 oktober 2011

De procesindustrie heeft specifieke product- en proceskenmerken die de productie aanzienlijk beïnvloeden, zoals beschikbaarheid en opbrengst van grondstoffen, flexibele productrecepten, vergankelijke materialen, traceerbaarheidsvereisten en opslagcapaciteit. In menige productieomgeving komen industriespecifieke kenmerken tegelijk voor, reden waarom de planning en regulering rekening moet houden met een combinatie van deze kenmerken en hun interactie.

Hoewel de literatuur reeds een verscheidenheid aan modellen en methoden biedt die deze kenmerken afzonderlijk bespreken, behandelt het proefschrift van Onur Kilic de relatie tussen de kenmerken. Zijn proefschrift is georganiseerd als een collectie van wetenschappelijke artikelen, die zijn gewijd aan afzonderlijke en praktisch-relevante problemen afkomstig uit een specifieke productieomgeving. Elk individueel paper ontwerpt een wiskundig model en ontwikkelt vervolgens oplossingsmethoden voor het probleem op basis van goed gefundeerde optimalisatiemethoden.

Curriculum vitae
Onur Alper Kilic (Turkije, 1981) studeerde Operations Research aan de Hacettepe universiteit in Turkije, waaraan hij als docent verbonden is. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Kilic promoveert op 10 oktober 2011 (11.00u, Academiegebouw) bij prof.dr. D.P. van Donk en prof.dr. J. Wijngaard. Titel van het proefschrift is: Planning and scheduling in process industries considering industry-specific characteristics.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...