Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Internationale delegatie van zusteruniversiteiten bezoekt Groningen

21 september 2011

Van 18-20 september 2011 ontving de Rijksuniversiteit Groningen vertegenwoordigers van de University of Virginia (Charlottesville, USA), de State University of New York (SUNY Geneseo, USA), Rensselaer Polytechnic Institute (Troy, USA), Northern Arizona University (Flagstaff, USA), Fudan University (China), the University of the Free State (Bloemfontein, Zuid-Afrika), the Pontificia Universidad Javeriana (Colombia) and Tohoku University (Japan).

Prof.dr. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, gaf algemene informatie over de universiteit, terwijl facultaire vertegenwoordigers in detail konden ingaan op het studieprogramma en graduate schools van de faculteiten.

Het doel van het programma was de bezoekers een helder beeld te geven van de RUG en wat de Groningse universiteit studenten en medewerkers van zusteruniversiteiten te bieden heeft. Tijdens een rondleiding door het centrum van de stad en een excursie naar de provincie maakten de gasten kennis met de Groningse geschiedenis en cultuur.

Laatst gewijzigd:29 januari 2018 15:43

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...