Opnieuw dubbele eerste plaats voor Wijsbegeerte RUG

Elsevier Beste Studies 2011
29 september 2011
P. 102 Elsevier 1 oktober 2011

In de jaarlijkse Beste Studies special van Elsevier Weekblad scoort onze faculteit opnieuw een dubbele eerste plaats: zowel hoogleraren als studenten vinden Wijsbegeerte in Groningen de beste keus!

Evenals vorig jaar staan we op alle onderdelen op de eerste plaats: Bacheloropleiding, Masteropleiding, Docenten en Publicaties.

Studenten

Het studentenoordeel per categorie

De totaalscore van 7,6 is significant boven het gemiddelde. Citaat: "Studenten zijn er ook al het meest tevreden, ze geven hun opleiding een 7,6. Voor de onderdelen verwerven van een academische attitude, kwaliteit van het studiemateriaal, bekwaamheid en bereikbaarheid van docenten, en college- en tentamenroosters geven zij zelfs een 8."

Hoogleraren

Dit jaar heeft 40% van de hoogleraren Wijsbegeerte in Groningen op de eerste plaats gezet. Universiteit Utrecht komt bij het hooglerarenoordeel op de tweede plaats met 19%.

Achtergrond

Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed onderzoeken elk jaar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. Het onderzoek bestaat uit twee enquêtes. Hoogleraren en universitair hoofddocenten is gevraagd om de beste opleiding in hun vakgebied te kiezen. Studenten beoordeelden hun eigen opleiding. Aan het onderzoek werkten 150.000 studenten en 2.500 hoogleraren en universitair hoofddocenten mee.

Meer informatie

Elsevier Weekblad Nummer 39, 1 oktober 2011 met het complete overzicht van de resultaten van de enquetes vanaf volgende week online op de website van Elsevier

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 15:13
printOok beschikbaar in het: English