Jos Kosterink benoemd tot hoogleraar Ziekenhuisfarmacie

14 september 2011

Dr. J.G.W. Kosterink is per 1 juli 2011 benoemd tot hoogleraar in de Ziekenhuisfarmacie, i.h.b. de Klinische Farmacie, bij de Faculteit Medische Wetenschappen ten behoeve van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Prof.dr. J.G.W. Kosterink zal zich richten op translationeel en klinisch onderzoek met als focus targeted en personalised medicine om de brugfunctie te versterken die de ziekenhuisfarmacie vervult tussen het preklinisch onderzoek en de kliniek. Hij combineert dit met de functie als hoofd van de afdeling Klinische Farmacie en Apotheek van het UMCG en een aanstelling bij de afdeling Farmacie van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG. Met deze benoeming wordt de samenwerking tussen het UMCG en de afdeling Farmacie geïntensiveerd.

Jos Kosterink (Hengelo, 1959) studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen volgde hij de opleiding tot ziekenhuisapotheker in het UMCG. Daarnaast is hij klinisch farmacoloog. In 2005 promoveerde hij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld “Strategies for specific drug targeting to tumor cells; radiolabelled monoclonal antibodies from clone to clinic.”

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56