Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jos Kosterink benoemd tot hoogleraar Ziekenhuisfarmacie

14 september 2011

Dr. J.G.W. Kosterink is per 1 juli 2011 benoemd tot hoogleraar in de Ziekenhuisfarmacie, i.h.b. de Klinische Farmacie, bij de Faculteit Medische Wetenschappen ten behoeve van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Prof.dr. J.G.W. Kosterink zal zich richten op translationeel en klinisch onderzoek met als focus targeted en personalised medicine om de brugfunctie te versterken die de ziekenhuisfarmacie vervult tussen het preklinisch onderzoek en de kliniek. Hij combineert dit met de functie als hoofd van de afdeling Klinische Farmacie en Apotheek van het UMCG en een aanstelling bij de afdeling Farmacie van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RUG. Met deze benoeming wordt de samenwerking tussen het UMCG en de afdeling Farmacie geïntensiveerd.

Jos Kosterink (Hengelo, 1959) studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn afstuderen volgde hij de opleiding tot ziekenhuisapotheker in het UMCG. Daarnaast is hij klinisch farmacoloog. In 2005 promoveerde hij tot doctor in de Medische Wetenschappen aan de RUG op het proefschrift getiteld “Strategies for specific drug targeting to tumor cells; radiolabelled monoclonal antibodies from clone to clinic.”

 

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...