Jeroen Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar Maag-, darm- en leverziekten

14 september 2011

Dr. J.J. Kolkman is per 1 september 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Maag-, darm- en leverziekten, i.h.b. de ischemische aandoeningen van het maag-darmkanaal, bij de Faculteit Medische Wetenschappen t.b.v. het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Prof. dr. J.J. Kolkman zal zijn wetenschappelijke werk en onderwijs in het UMCG richten zich op de vroegdiagnostiek, behandeling en epidemiologie van ischemische aandoeningen van het maag-darmkanaal. Zijn specifieke expertise op dit gebied, die o.a. tot uiting komt in de oprichting van een multidisciplinaire behandelteam met landelijke verwijsfunctie, zal de samenwerking tussen het UMCG en het Medisch Spectrum Twente doen versterken.

Jeroen Kolkman (Haarlem, 1960) studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam en volgde de opleidingen interne geneeskunde en gastroenterologie in hetzelfde ziekenhuis. Sinds 1996 werkt Kolkman als maag-darm-leverarts in het Medisch Spectrum Twente. In 1997 promoveerde hij tot doctor in de geneeskunde aan de VU op het proefschrift getiteld “Gastric PCO2 tonometry; methodology and clinical potential for detection of ischemia.”

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56