Robert Wagenaar en Julia González ontvangen EAIE Bo Gregersen Award for Best Practice

15 september 2011

Robert Wagenaar (Rijkuniversiteit Groningen) en Julia González (Deusto University Bilbao) hebben op woensdag 14 september tijdens de plenaire openingssessie van de EAIE conferentie in Kopenhagen de Bo Gregersen Award for Best Practice in ontvangst mogen nemen. Vanwege hun verdiensten in de ontwikkeling en implementatie van het internationale project Tuning Educational Structures hebben zij deze prijs toegewezen gekregen.

Bo Gregersen Award for Best Practice

De Bo Gregersen Award for Best Practice is vernoemd naar Bo Gregersen, Director of Study Administration van EAIE, die in 2008 overleed. Bo Gregersen was een van de drijvende krachten achter EAIE en vanaf het begin betrokken bij de organisatie. De award wordt jaarlijks uitgekeerd aan personen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de promotie van internationalisering in het onderwijs.

Op de EAIE conferentie, die gehouden wordt in Kopenhagen van 13-16 september, komen professionals in het hoger onderwijs uit de hele wereld jaarlijks samen. Het event is het grootste in zijn soort in Europa. De opening werd dit jaar verricht door Hare Koninklijke Hoogheid prinses Marie van Denemarken.

Robert Wagenaar, Julia González en Tuning Educational Structures

Robert Wagenaar werkt sinds 2003 aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen als directeur van het Onderwijsinstituut. Samen met Julia González is hij initiator van het innovatieve internationale project Tuning Educational Structures. Het Tuning project draagt bij aan de modernisering van het hoger onderwijs, namelijk door de ontwikkeling van een geïntegreerde aanpak voor het ontwerpen en implementeren van curricula. Centrale punten zijn een studentgerichte aanpak , kerncompetenties en leerresultaten. Julia González werkt als vice-rector International Relations aan de Deusto University Bilbao.

Meer informatie:

Dhr. Robert Wagenaar