Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

“Kaasfonds ASN Bank meer dan gatenkaas”, aldus hoogleraren Scholtens en Spierdijk op FEBlog

13 september 2011
.
www.rug.nl/feb/feblog

> Laura Spierdijk en Bert Scholtens:

"Terwijl de financiële markten wereldwijd instorten, was er vorige week toch ook positief financieel nieuws te melden. De ASN bank, een volledige dochter van SNS Reaal, overweegt een beleggingsfonds op te richten dat boeren stimuleert om aan agrarisch natuurbeheer te doen en dividend uitkeert in de vorm van kaas (Trouw, 8 september). Dit kaasfonds lijkt veel goeds te beloven: Hulde voor dit initiatief dat tegenwicht biedt tegen de dramatische overheidsbezuinigingen op natuur." Bovendien verwachten Scholtens en Spierdijk niet dat dit zal uitdraaien op een debacle als met de teakfondsen in de jaren ‘90.

> Lees de gehele blog van Scholtens en Spierdijk: Het kaasfonds van de ASN Bank: meer dan gatenkaas op de FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 14:20
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...