Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

“Kaasfonds ASN Bank meer dan gatenkaas”, aldus hoogleraren Scholtens en Spierdijk op FEBlog

13 september 2011
.
www.rug.nl/feb/feblog

> Laura Spierdijk en Bert Scholtens:

"Terwijl de financiële markten wereldwijd instorten, was er vorige week toch ook positief financieel nieuws te melden. De ASN bank, een volledige dochter van SNS Reaal, overweegt een beleggingsfonds op te richten dat boeren stimuleert om aan agrarisch natuurbeheer te doen en dividend uitkeert in de vorm van kaas (Trouw, 8 september). Dit kaasfonds lijkt veel goeds te beloven: Hulde voor dit initiatief dat tegenwicht biedt tegen de dramatische overheidsbezuinigingen op natuur." Bovendien verwachten Scholtens en Spierdijk niet dat dit zal uitdraaien op een debacle als met de teakfondsen in de jaren ‘90.

> Lees de gehele blog van Scholtens en Spierdijk: Het kaasfonds van de ASN Bank: meer dan gatenkaas op de FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 14:20

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...