Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Demanding universities to shift focus to short-term and practical economic goals is not the solution", says prof Dolfsma

05 september 2011
.
www.rug.nl/feb/feblog

Universities in a Knowledge-based Economy:  minding the Long Term
by: Prof.dr. Wilfred Dolfsma

"In this time of severe budget cuts, the theme of the upcoming opening of the faculty’s new academic year is appropriately focusing on the role of universities in the knowledge-based economy. Universities are increasingly called on by politicians and the public to show what exactly they contribute to the economy, ‘here and now’. But demanding universities to mind short-term economic and business goals is not the solution. A university’s added value lies in serving the country and the economy in the long term. More and more immediate transfer of knowledge from university to society is needed, though, and it is possible too."

Read the entire blog of professor Dolfsma on the FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:03

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...