Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Demanding universities to shift focus to short-term and practical economic goals is not the solution", says prof Dolfsma

05 september 2011
.
www.rug.nl/feb/feblog

Universities in a Knowledge-based Economy:  minding the Long Term
by: Prof.dr. Wilfred Dolfsma

"In this time of severe budget cuts, the theme of the upcoming opening of the faculty’s new academic year is appropriately focusing on the role of universities in the knowledge-based economy. Universities are increasingly called on by politicians and the public to show what exactly they contribute to the economy, ‘here and now’. But demanding universities to mind short-term economic and business goals is not the solution. A university’s added value lies in serving the country and the economy in the long term. More and more immediate transfer of knowledge from university to society is needed, though, and it is possible too."

Read the entire blog of professor Dolfsma on the FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:03

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...