Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

"Alle wetenschappelijke kennis moet gratis en online beschikbaar", zegt prof. Boonstra op FEBlog

01 september 2011
.
www.rug.nl/feb/feblog

De opkomst van het internet heeft veel bedrijfstakken revolutionair veranderd. Met name de vrije beschikbaarheid van informatie heeft markten transparant gemaakt, waardoor de concurrentie is vergroot. Dit is in het belang van consumenten en nieuwkomers op markten en vereist vaak radicale aanpassingen van gevestigde partijen.

Het is vreemd dat de wetenschappelijke wereld deze revolutie nog in hoge mate buiten de deur heeft weten te houden.  

Lees de gehele bijdrage van professor Boonstra op de FEBlog

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:02
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...