Frank Kruyt benoemd tot hoogleraar Experimentele Oncologie

25 augustus 2011

Dr. F.A.E. Kruyt is per 1 juni 2011 benoemd tot hoogleraar in de Experimentele Oncologie bij de Faculteit Medische Wetenschappen t.b.v. het Universitair Medisch Centrum Groningen. Kruyt zal onderzoek verrichten en onderwijs verzorgen op het gebied van de Medische en Moleculaire oncologie. Zijn aandacht gaat daarbij uit naar het bestuderen van mechanismen van celdood in tumorcellen in relatie tot tumorcelheterogeniteit, met als doel het ontwikkelen, testen en optimaliseren van nieuwe experimentele behandelingen.

Frank Kruyt (Renkum, 1963) studeerde moleculaire biologie aan de Universiteit Utrecht. Hij voerde zijn promotieonderzoek uit bij het Hubrecht Laboratorium van de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1992 op het proefschrift getiteld ‘Regulation of the retinoid acid receptor β promotor’. Kruyt deed vervolgens onderzoek naar de moleculaire basis van de erfelijke ziekte Fanconi anemie, in het bijzonder mechanismen verantwoordelijk voor verhoogde gevoeligheid voor antikanker medicijnen en de rol van geprogrammeerde celdood (apoptose) hierbij. Zijn expertise op het gebied van apoptose heeft hij vervolgens ingezet bij onderzoek naar de behandeling van solide tumoren. Hij was daartoe verbonden aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam en het Baylor College of Medicine in Houston, Texas. Sinds 2008 werkt Kruyt bij de afdeling Medische Oncologie van het UMCG.

Laatst gewijzigd:25 februari 2015 15:56