Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

NWO-subsidie voor internationaliseringsproject Bart Ramakers

04 augustus 2011

Het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen van NWO heeft onlangs een subsidie toegekend voor het internationaliseringsproject Trading values: cultural translation in early modern Antwerp van prof.dr. B.A.M. Ramakers. Het betreft een subsidie van maximaal € 40.000,-. Prof. dr. Joanna Woodall (Courtauld Institute of Art, University of London) en prof. dr. Christine Göttler (Institut für Kunstgeschichte, Universität Bern) zijn als buitenlandse partners bij dit project betrokken.

Over het project

Dat het welvarende Antwerpen in de 16e en aan het begin van de 17e eeuw een internationaal invloedrijk commercieel centrum was is bekend. Maar ook speelde de stad in genoemde periode een belangrijke rol in het internationaal uitwisselen van ‘cultureel kapitaal’. In het project Trading values: cultural translation in early modern Antwerp zal aan de hand van kunst, literaire en academische teksten en wetenschappelijke instrumenten uit die tijd onderzocht worden hoe deze culturele uitwisseling en overdracht tot uiting kwam. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van recente benaderingen op het gebied van de trans-culturele geschiedenis.

Meer informatie: prof.dr.B.A.M. Ramakers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.