NWO-subsidie voor internationaliseringsproject Bart Ramakers

04 augustus 2011

Het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen van NWO heeft onlangs een subsidie toegekend voor het internationaliseringsproject Trading values: cultural translation in early modern Antwerp van prof.dr. B.A.M. Ramakers. Het betreft een subsidie van maximaal € 40.000,-. Prof. dr. Joanna Woodall (Courtauld Institute of Art, University of London) en prof. dr. Christine Göttler (Institut für Kunstgeschichte, Universität Bern) zijn als buitenlandse partners bij dit project betrokken.

Over het project

Dat het welvarende Antwerpen in de 16e en aan het begin van de 17e eeuw een internationaal invloedrijk commercieel centrum was is bekend. Maar ook speelde de stad in genoemde periode een belangrijke rol in het internationaal uitwisselen van ‘cultureel kapitaal’. In het project Trading values: cultural translation in early modern Antwerp zal aan de hand van kunst, literaire en academische teksten en wetenschappelijke instrumenten uit die tijd onderzocht worden hoe deze culturele uitwisseling en overdracht tot uiting kwam. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van recente benaderingen op het gebied van de trans-culturele geschiedenis.

Meer informatie: prof.dr.B.A.M. Ramakers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27