Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

NWO-subsidie voor internationaliseringsproject Bart Ramakers

04 augustus 2011

Het Gebiedsbestuur Geesteswetenschappen van NWO heeft onlangs een subsidie toegekend voor het internationaliseringsproject Trading values: cultural translation in early modern Antwerp van prof.dr. B.A.M. Ramakers. Het betreft een subsidie van maximaal € 40.000,-. Prof. dr. Joanna Woodall (Courtauld Institute of Art, University of London) en prof. dr. Christine Göttler (Institut für Kunstgeschichte, Universität Bern) zijn als buitenlandse partners bij dit project betrokken.

Over het project

Dat het welvarende Antwerpen in de 16e en aan het begin van de 17e eeuw een internationaal invloedrijk commercieel centrum was is bekend. Maar ook speelde de stad in genoemde periode een belangrijke rol in het internationaal uitwisselen van ‘cultureel kapitaal’. In het project Trading values: cultural translation in early modern Antwerp zal aan de hand van kunst, literaire en academische teksten en wetenschappelijke instrumenten uit die tijd onderzocht worden hoe deze culturele uitwisseling en overdracht tot uiting kwam. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van recente benaderingen op het gebied van de trans-culturele geschiedenis.

Meer informatie: prof.dr.B.A.M. Ramakers

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:38

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...