Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Openbare lezingen en werkcolleges gastschrijver Annejet van der Zijl

04 augustus 2011

In het najaar van 2011 is Annejet van der Zijl gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit der Letteren. Zij verzorgt dan een aantal openbare lezingen en een reeks werkcolleges voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen met als thema ‘Schrijven is verleiden’. Annejet van der Zijl is vooral bekend van haar literaire werken 'Anna', de biografie van Annie M.G. Schmidt en Sonny Boy.

Lezingen en werkcolleges

De lezingen en het interview zijn na reservering toegankelijk voor een breed publiek. Voor de werkcolleges kunnen RUG-studenten zich door middel van een geschreven motivatie aanmelden . Er kunnen maximaal 14 studenten deelnemen aan de colleges: zeven letterenstudenten en zeven studenten van buiten de Letterenfaculteit.

In 2007 verzorgde Annejet van der Zijl de Letterenlezing aan de Rijksuniversiteit Groningen en opende hiermee het facultaire jaar.

Meer informatie

Meer informatie over het gastschrijverschap van Annejet van de Zijl.

Meer informatie over de lezingen en reserveringen.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:59

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.

 • 08 oktober 2018

  Computationeel taalkundigen te terughoudend in delen van onderzoeksdata en zelfgeschreven software

  Onderzoekers binnen de computationele taalkunde zijn nog onvoldoende bereid hun onderzoeksdata en benodigde zelf geschreven software en commando’s te delen met andere onderzoekers. Dat concluderen RUG-wetenschappers Martijn Wieling, Josine Rawee en...