Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Openbare lezingen en werkcolleges gastschrijver Annejet van der Zijl

04 augustus 2011

In het najaar van 2011 is Annejet van der Zijl gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit der Letteren. Zij verzorgt dan een aantal openbare lezingen en een reeks werkcolleges voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen met als thema ‘Schrijven is verleiden’. Annejet van der Zijl is vooral bekend van haar literaire werken 'Anna', de biografie van Annie M.G. Schmidt en Sonny Boy.

Lezingen en werkcolleges

De lezingen en het interview zijn na reservering toegankelijk voor een breed publiek. Voor de werkcolleges kunnen RUG-studenten zich door middel van een geschreven motivatie aanmelden . Er kunnen maximaal 14 studenten deelnemen aan de colleges: zeven letterenstudenten en zeven studenten van buiten de Letterenfaculteit.

In 2007 verzorgde Annejet van der Zijl de Letterenlezing aan de Rijksuniversiteit Groningen en opende hiermee het facultaire jaar.

Meer informatie

Meer informatie over het gastschrijverschap van Annejet van de Zijl.

Meer informatie over de lezingen en reserveringen.

Laatst gewijzigd:05 april 2018 11:59

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...