Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Carel Jansen hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen

03 augustus 2011
Prof.dr. Carel Jansen
Prof.dr. Carel Jansen

Carel Jansen is per 1 augustus 2011 benoemd tot hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen bij de Faculteit der Letteren.  

Jansen (Tilburg, 1952) is een expert op het terrein van de instructieve en persuasieve communicatie.

Hij studeerde moderne taalkunde en taalbeheersing aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1989 promoveerde. Hij werkte als universitair docent Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit Twente en daarna als hoofddocent Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. In 1993 werd hij hoogleraar Taal en techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en in 1998 hoogleraar Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jansen publiceerde ruim 150 artikelen over zijn wetenschappelijke werk in Nederlandse en internationale bundels en tijdschriften, en hij is co-auteur van een aantal veel gebruikte handboeken als Leren Communiceren, Professioneel Communiceren, de Handleidingenwijzer en de Formulierenwijzer. Jansen is een van de initiatiefnemers voor het NWO-themaprogramma Begrijpelijke Taal dat onlangs van start is gegaan. Naast zijn aanstelling in Groningen blijft hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika), waar hij betrokken is bij onderzoek naar verbeteringsmogelijkheden van de voorlichting over HIV/AIDS.

Contact: prof.dr. Carel Jansen ( www.careljansen.nl )

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...