Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Carel Jansen hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen

03 augustus 2011
Prof.dr. Carel Jansen
Prof.dr. Carel Jansen

Carel Jansen is per 1 augustus 2011 benoemd tot hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen bij de Faculteit der Letteren.  

Jansen (Tilburg, 1952) is een expert op het terrein van de instructieve en persuasieve communicatie.

Hij studeerde moderne taalkunde en taalbeheersing aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1989 promoveerde. Hij werkte als universitair docent Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit Twente en daarna als hoofddocent Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. In 1993 werd hij hoogleraar Taal en techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en in 1998 hoogleraar Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jansen publiceerde ruim 150 artikelen over zijn wetenschappelijke werk in Nederlandse en internationale bundels en tijdschriften, en hij is co-auteur van een aantal veel gebruikte handboeken als Leren Communiceren, Professioneel Communiceren, de Handleidingenwijzer en de Formulierenwijzer. Jansen is een van de initiatiefnemers voor het NWO-themaprogramma Begrijpelijke Taal dat onlangs van start is gegaan. Naast zijn aanstelling in Groningen blijft hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika), waar hij betrokken is bij onderzoek naar verbeteringsmogelijkheden van de voorlichting over HIV/AIDS.

Contact: prof.dr. Carel Jansen ( www.careljansen.nl )

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws