Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Carel Jansen hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen

03 augustus 2011
Prof.dr. Carel Jansen
Prof.dr. Carel Jansen

Carel Jansen is per 1 augustus 2011 benoemd tot hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen bij de Faculteit der Letteren.  

Jansen (Tilburg, 1952) is een expert op het terrein van de instructieve en persuasieve communicatie.

Hij studeerde moderne taalkunde en taalbeheersing aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1989 promoveerde. Hij werkte als universitair docent Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit Twente en daarna als hoofddocent Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. In 1993 werd hij hoogleraar Taal en techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en in 1998 hoogleraar Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jansen publiceerde ruim 150 artikelen over zijn wetenschappelijke werk in Nederlandse en internationale bundels en tijdschriften, en hij is co-auteur van een aantal veel gebruikte handboeken als Leren Communiceren, Professioneel Communiceren, de Handleidingenwijzer en de Formulierenwijzer. Jansen is een van de initiatiefnemers voor het NWO-themaprogramma Begrijpelijke Taal dat onlangs van start is gegaan. Naast zijn aanstelling in Groningen blijft hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika), waar hij betrokken is bij onderzoek naar verbeteringsmogelijkheden van de voorlichting over HIV/AIDS.

Contact: prof.dr. Carel Jansen ( www.careljansen.nl )

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...