Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prof.dr. Carel Jansen hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen

03 augustus 2011
Prof.dr. Carel Jansen
Prof.dr. Carel Jansen

Carel Jansen is per 1 augustus 2011 benoemd tot hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen bij de Faculteit der Letteren.  

Jansen (Tilburg, 1952) is een expert op het terrein van de instructieve en persuasieve communicatie.

Hij studeerde moderne taalkunde en taalbeheersing aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1989 promoveerde. Hij werkte als universitair docent Toegepaste Taalkunde aan de Universiteit Twente en daarna als hoofddocent Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht. In 1993 werd hij hoogleraar Taal en techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven en in 1998 hoogleraar Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jansen publiceerde ruim 150 artikelen over zijn wetenschappelijke werk in Nederlandse en internationale bundels en tijdschriften, en hij is co-auteur van een aantal veel gebruikte handboeken als Leren Communiceren, Professioneel Communiceren, de Handleidingenwijzer en de Formulierenwijzer. Jansen is een van de initiatiefnemers voor het NWO-themaprogramma Begrijpelijke Taal dat onlangs van start is gegaan. Naast zijn aanstelling in Groningen blijft hij buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika), waar hij betrokken is bij onderzoek naar verbeteringsmogelijkheden van de voorlichting over HIV/AIDS.

Contact: prof.dr. Carel Jansen ( www.careljansen.nl )

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...

 • 20 augustus 2018

  150 Lowlandsbezoekers lallen grenzeloos met Martijn Wieling

  Te midden van al het festivalgedruis tijdens Lowlands op 17, 18 en 19 augustus heeft dr. Martijn Wieling van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoek gedaan naar het effect van alcohol op spraakgebruik. Het is bekend dat alcoholgebruik spraak...