Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoe een afkeer van onzekerheid een financiële crisis kan verergeren

31 augustus 2011
Robert Inklaar
Robert Inklaar

Financiële crises hebben een groter negatief effect in landen waar de bevolking een sterke afkeer van onzekerheid heeft. Bedrijven in zulke landen, bijvoorbeeld Griekenland, investeren na een crisis veel minder dan bedrijven in landen waar makkelijker met onzekerheid wordt omgegaan, bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit onderzoek van dr. Robert Inklaar en FEB-alumnus en voormalig Honours-student Jing Yang. Hun artikel The impact of financial crises and tolerance for uncertainty, dat binnenkort wordt gepubliceerd in het Journal of Development Economics, is de nieuwe FEB Publication of the Month.

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:01
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws