Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoe een afkeer van onzekerheid een financiële crisis kan verergeren

31 augustus 2011
Robert Inklaar
Robert Inklaar

Financiële crises hebben een groter negatief effect in landen waar de bevolking een sterke afkeer van onzekerheid heeft. Bedrijven in zulke landen, bijvoorbeeld Griekenland, investeren na een crisis veel minder dan bedrijven in landen waar makkelijker met onzekerheid wordt omgegaan, bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit onderzoek van dr. Robert Inklaar en FEB-alumnus en voormalig Honours-student Jing Yang. Hun artikel The impact of financial crises and tolerance for uncertainty, dat binnenkort wordt gepubliceerd in het Journal of Development Economics, is de nieuwe FEB Publication of the Month.

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:01

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Tweede GDBC-event in DOT: komt u ook?

  Op dinsdag 13 november vindt het tweede event van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) plaats. Na de geslaagde opening op 3 april, heeft GDBC wederom een inspirerend programma voor u opgesteld. We nodigen u graag uit in DOT Groningen om de...