Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hoe een afkeer van onzekerheid een financiële crisis kan verergeren

31 augustus 2011
Robert Inklaar
Robert Inklaar

Financiële crises hebben een groter negatief effect in landen waar de bevolking een sterke afkeer van onzekerheid heeft. Bedrijven in zulke landen, bijvoorbeeld Griekenland, investeren na een crisis veel minder dan bedrijven in landen waar makkelijker met onzekerheid wordt omgegaan, bijvoorbeeld de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit onderzoek van dr. Robert Inklaar en FEB-alumnus en voormalig Honours-student Jing Yang. Hun artikel The impact of financial crises and tolerance for uncertainty, dat binnenkort wordt gepubliceerd in het Journal of Development Economics, is de nieuwe FEB Publication of the Month.

Laatst gewijzigd:16 februari 2018 13:01
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...