Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Groningse Faculteit Economie en Bedrijfskunde bij beste 5% business schools wereldwijd door AACSB accreditatie

30 augustus 2011
.
www.rug.nl/feb/aacsb

Na een strenge en uitgebreide kwaliteitskeuring heeft de internationale accreditatieinstelling AACSB deze maand bekend gemaakt dat zij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen haar keurmerk geeft. Een AACSB accreditatie is slechts voor minder dan 5% van de business schools wereldwijd weggelegd en geeft een waarborg voor de hoge kwaliteit van de FEB.

FEB Decaan professor Harry Garretsen is zeer verheugd met het nieuws: “Het is prachtig om ook de objectieve bevestiging te krijgen dat we met ons onderzoek, onderwijs en faciliteiten werkelijk kwaliteit leveren en aan de wereldtop staan”, zegt hij in een eerste reactie.” Het is bovendien zo dat we ons committeren aan de bijbehorende AACSB-eis dat we continu blijven werken aan kwaliteitsverbetering. Het is dus zowel nu als in de toekomst gewaarborgd dat onze huidige, maar ook toekomstige, onderzoekers en studenten in een excellente omgeving leren en werken.”

AACSB International

AACSB, the Association to Advance Collegiate Schools of Business, is een in de VS gevestigde organisatie die accreditaties toekent aan business schools wereldwijd die aan hun strenge criteria voldoen.

AACSB onderzoekt de kwaliteit van de opleidingen, de studenten, de staf, het onderwijs, het onderzoek en de verschillende faciliteiten. Dit onderzoek verloopt via diepgaande zelfstudierapporten, een bezoek door een deskundig panel en interviews met stakeholders zoals studenten, alumni, onderzoekers, docenten, ondersteunend personeel, maar ook bedrijfscontacten en werkgevers.

Een AACSB accreditatie is het waarmerk van de excellentie van de instelling.

Zie ook: www.rug.nl/feb/aacsb

Voor meer informatie
FEB Decaan prof.dr. J.H. (Harry) Garretsen

Laatst gewijzigd:05 november 2018 12:01
printView this page in: English

Meer nieuws