Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dimitry Kochenov benoemd tot adjunct-hoogleraar Europees constitutioneel recht en het individu

04 juli 2011

Dimitry Kochenov is bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid per 1 juni 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar Europees constitutioneel recht en het individu.

Dimitry Kochenov (Rusland, 1979) studeerde taalwetenschappen en rechten in Novgorod, Rusland. Daarna studeerde hij Comparative Constitutinal Law aan de universiteit van Budapest, Hongarije. In 2003 startte hij zijn promotieonderzoek als Ubbo Emmius Fellow bij de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2007. Daarna bleef hij als universitair docent verbonden aan de afdeling Europees Recht van de RUG, alsmede aan de Faculteit der Letteren (Euroculture Erasmus Mundus programma).

Prof. Kochenov heeft gastdocentschappen vervuld aan verscheidene instellingen wereldwijd, zoals Osaka Graduate School of Law (2007), UNAM Mexico (2009), American Bar Association Rule of Law Promotion Initiative (2007), en Angers Business School (ESSCA, Ateneo de Manila programme, 2009). Hij was ook Emile Noël Fellow aan het Jean Monnet Center, NYU School of Law (2010).

Het onderzoek van prof. Kochenov richt zich op de volgende hoofdgebieden: het Europees burgerschap; bescherming van minderheden binnen de Europese Unie en het non-discriminatiebeginsel; het beleid van de Europese Unie op het gebied van externe relaties en uitbreiding; Europese wetgeving in de overzeese gebiedsdelen van de lidstaten; de rechtsstaat, democratie en grondslagen van de Europese rechtsorde.

Voor meer informatie over prof. Kochenov, kijk op www.rug.nl/staff/d.kochenov

Laatst gewijzigd:09 januari 2018 09:34
printView this page in: English

Meer nieuws