About usNews and EventsNews articles

NWO subsidie voor Susan Aasman i.s.m. Universiteit van Maastricht

15 juli 2011

De NWO heeft in het kader van de Vrije Competitie Geesteswetenschappen een subsidie toegekend aan dr. Susan Aasman, universitair docent Eigentijdse Geschiedenis aan Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met hoofdaanvrager dr. Andreas Fickers van de Universiteit van Maastricht. Het betreft een 4-jarig onderzoeksprogramma met als titel ‘Changing platforms of ritualized memory practices: the cultural dynamics of home movies’. Het project zal geleid worden door Dr. Andreas Fickers (Universiteit van Maastricht), Prof.dr. Doeko Bosscher (Rijksuniversiteit Groningen) en Dr. Jo Wachelder (Universiteit van Maastricht).

In het programma wil men onderzoeken hoe de afgelopen honderd jaar het vastleggen, herinneren en het delen van die herinneringen in home movies plaatsvond. De technologie die daarbij gebruikt wordt kent verschillende generaties, waarbij soms abrupte overgangen hebben plaatsgevonden: van film naar video en tegenwoordig naar digitaal. Dit onderzoek analyseert de veranderende verhoudingen tussen amateurtechnologie, gebruikersgeneraties en de dynamiek van familiegeheugen in de loop van de 20e en 21e eeuw.

Contact: dr. Susan Aasman

Laatst gewijzigd:13 mei 2019 08:46