Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Erasmus Mundus hererkenning voor masteropleiding Euroculture

15 juli 2011

De masteropleiding Euroculture: Europe in the Wider World, is dit jaar opnieuw toegelaten tot het prestigieuze Erasmus Mundus van de Europese Unie. Van de 177 voorstellen die werden ingediend zijn er slechts 30 gehonoreerd. Opname in het Erasmus Mundus programma betekent dat de opleiding het predikaat ‘topopleiding’ verdient en zodoende opnieuw kan beschikken over onderwijsbeurzen van de Europese Unie. Deze zijn bedoeld voor het aantrekken van talentvolle studenten van binnen en buiten Europa. Het Erasmus Mundusprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande en innovatieve internationale hoger onderwijsprogramma’s (zgn. joint degrees). De opleiding wordt geco ö rdineerd vanuit de Faculteit der Letteren en samen met 11 gerenommeerde buitenlandse partnerinstellingen - waaronder vier niet-Europese -verzorgd.

Voor meer informatie: http://www.euroculturemaster.org/ en/of dr. Janny de Jong (Director of Studies) en drs. Marloes van der Weij (onderwijsco ö rdinator).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...