Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Erasmus Mundus hererkenning voor masteropleiding Euroculture

15 juli 2011

De masteropleiding Euroculture: Europe in the Wider World, is dit jaar opnieuw toegelaten tot het prestigieuze Erasmus Mundus van de Europese Unie. Van de 177 voorstellen die werden ingediend zijn er slechts 30 gehonoreerd. Opname in het Erasmus Mundus programma betekent dat de opleiding het predikaat ‘topopleiding’ verdient en zodoende opnieuw kan beschikken over onderwijsbeurzen van de Europese Unie. Deze zijn bedoeld voor het aantrekken van talentvolle studenten van binnen en buiten Europa. Het Erasmus Mundusprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande en innovatieve internationale hoger onderwijsprogramma’s (zgn. joint degrees). De opleiding wordt geco ö rdineerd vanuit de Faculteit der Letteren en samen met 11 gerenommeerde buitenlandse partnerinstellingen - waaronder vier niet-Europese -verzorgd.

Voor meer informatie: http://www.euroculturemaster.org/ en/of dr. Janny de Jong (Director of Studies) en drs. Marloes van der Weij (onderwijsco ö rdinator).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.