Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Prestigieuze Erasmus Mundus hererkenning voor masteropleiding Euroculture

15 juli 2011

De masteropleiding Euroculture: Europe in the Wider World, is dit jaar opnieuw toegelaten tot het prestigieuze Erasmus Mundus van de Europese Unie. Van de 177 voorstellen die werden ingediend zijn er slechts 30 gehonoreerd. Opname in het Erasmus Mundus programma betekent dat de opleiding het predikaat ‘topopleiding’ verdient en zodoende opnieuw kan beschikken over onderwijsbeurzen van de Europese Unie. Deze zijn bedoeld voor het aantrekken van talentvolle studenten van binnen en buiten Europa. Het Erasmus Mundusprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande en innovatieve internationale hoger onderwijsprogramma’s (zgn. joint degrees). De opleiding wordt geco ö rdineerd vanuit de Faculteit der Letteren en samen met 11 gerenommeerde buitenlandse partnerinstellingen - waaronder vier niet-Europese -verzorgd.

Voor meer informatie: http://www.euroculturemaster.org/ en/of dr. Janny de Jong (Director of Studies) en drs. Marloes van der Weij (onderwijsco ö rdinator).

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 06 juni 2018

  Nadruk op bloed, zweet en tranen veranderde medische wetenschap

  Bloed, urine, melk, zweet en sperma. Dat deze stoffen niet alleen voor medici, scheikundigen of biologen interessant zijn, bewijst de promotie van historicus Ruben Verwaal. Hij heeft onderzochthoe artsen de lichaamssappen bestudeerden in de achttiende...

 • 06 juni 2018

  Opgraving vroeg 18e-eeuws koopvaardijschip in de Noordoostpolder begonnen

  Met het blootleggen van een baardmankruik startte Burgemeester Aucke van der Werff van gemeente Noordoostpolder samen met maritiem archeoloog Yftinus van Popta woensdagmiddag de opgraving van een vroeg 18e-eeuws vrachtschip. De opgraving in agrarisch...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...