Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

'Academisch kwartiertje' verdwijnt

Aanvang colleges op het hele uur
14 juli 2011

Het College van Bestuur heeft besloten dat vanaf het collegejaar 2011- 2012 op de Rijksuniversiteit Groningen het zogenaamde 'academisch kwartiertje' verdwijnt. Dat betekent dat vanaf september aanstaande alle colleges op het hele uur beginnen, d.w.z om 09.00 uur, 10.00 uur etc.

Om studenten de gelegenheid te bieden zich tijdig naar het volgende college te begeven, kunnen colleges een kwartier voor het hele uur worden beëindigd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...