Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

'Academisch kwartiertje' verdwijnt

Aanvang colleges op het hele uur
14 juli 2011

Het College van Bestuur heeft besloten dat vanaf het collegejaar 2011- 2012 op de Rijksuniversiteit Groningen het zogenaamde 'academisch kwartiertje' verdwijnt. Dat betekent dat vanaf september aanstaande alle colleges op het hele uur beginnen, d.w.z om 09.00 uur, 10.00 uur etc.

Om studenten de gelegenheid te bieden zich tijdig naar het volgende college te begeven, kunnen colleges een kwartier voor het hele uur worden beëindigd.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.