Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese Commissie kent Erasmus Mundus label toe aan International Doctorate in Experimental Approaches to Language and Brain (IDEALAB)

14 juli 2011

De leerstoelgroep Neurolinguïstiek heeft samen met vier consortiapartners een prestigieuze Erasmus Mundus Joint Doctorate toegekend gekregen voor het programma IDEALAB. Het 3-jarige IDEALAB programma heeft tot doel promovendi op te leiden op het gebied van experimentele en klinische aspecten van taal en hersenen bij gezonde en taalgestoorde kinderen en volwassenen. Een gezamenlijk onderwijsprogramma en een onderzoekstraject aan minimaal twee deelnemende universiteiten leiden tot een joint doctorate. Namens de Rijksuniversiteit Groningen is prof.dr.Roelien Bastiaanse, hoogleraar Neurolinguïstiek, als medeaanvrager en director of Studies bij IDEALAB betrokken.

Het Erasmus Mundussubsidieprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande internationale samenwerkingsprogramma’s in het hoger onderwijs. Verwacht wordt dat door de toekenning van Erasmus Mundus-beurzen de komende vijf jaar circa tien promovendiplaatsen beschikbaar komen voor de Groningse onderzoeksgroep Neurolinguïstiek.

 

Meer informatie:http://em-idealab.com

Prof. dr. Roelien Bastiaanse, 050-3635558, y.r.m.bastiaanse@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.