Europese Commissie kent Erasmus Mundus label toe aan International Doctorate in Experimental Approaches to Language and Brain (IDEALAB)

14 juli 2011

De leerstoelgroep Neurolinguïstiek heeft samen met vier consortiapartners een prestigieuze Erasmus Mundus Joint Doctorate toegekend gekregen voor het programma IDEALAB. Het 3-jarige IDEALAB programma heeft tot doel promovendi op te leiden op het gebied van experimentele en klinische aspecten van taal en hersenen bij gezonde en taalgestoorde kinderen en volwassenen. Een gezamenlijk onderwijsprogramma en een onderzoekstraject aan minimaal twee deelnemende universiteiten leiden tot een joint doctorate. Namens de Rijksuniversiteit Groningen is prof.dr.Roelien Bastiaanse, hoogleraar Neurolinguïstiek, als medeaanvrager en director of Studies bij IDEALAB betrokken.

Het Erasmus Mundussubsidieprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande internationale samenwerkingsprogramma’s in het hoger onderwijs. Verwacht wordt dat door de toekenning van Erasmus Mundus-beurzen de komende vijf jaar circa tien promovendiplaatsen beschikbaar komen voor de Groningse onderzoeksgroep Neurolinguïstiek.

Meer informatie:http://em-idealab.com

Prof. dr. Roelien Bastiaanse, 050-3635558, y.r.m.bastiaanse@rug.nl