Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese Commissie kent Erasmus Mundus label toe aan International Doctorate in Experimental Approaches to Language and Brain (IDEALAB)

14 juli 2011

De leerstoelgroep Neurolinguïstiek heeft samen met vier consortiapartners een prestigieuze Erasmus Mundus Joint Doctorate toegekend gekregen voor het programma IDEALAB. Het 3-jarige IDEALAB programma heeft tot doel promovendi op te leiden op het gebied van experimentele en klinische aspecten van taal en hersenen bij gezonde en taalgestoorde kinderen en volwassenen. Een gezamenlijk onderwijsprogramma en een onderzoekstraject aan minimaal twee deelnemende universiteiten leiden tot een joint doctorate. Namens de Rijksuniversiteit Groningen is prof.dr.Roelien Bastiaanse, hoogleraar Neurolinguïstiek, als medeaanvrager en director of Studies bij IDEALAB betrokken.

Het Erasmus Mundussubsidieprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande internationale samenwerkingsprogramma’s in het hoger onderwijs. Verwacht wordt dat door de toekenning van Erasmus Mundus-beurzen de komende vijf jaar circa tien promovendiplaatsen beschikbaar komen voor de Groningse onderzoeksgroep Neurolinguïstiek.

 

Meer informatie:http://em-idealab.com

Prof. dr. Roelien Bastiaanse, 050-3635558, y.r.m.bastiaanse@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.