Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europese Commissie kent Erasmus Mundus label toe aan International Doctorate in Experimental Approaches to Language and Brain (IDEALAB)

14 juli 2011

De leerstoelgroep Neurolinguïstiek heeft samen met vier consortiapartners een prestigieuze Erasmus Mundus Joint Doctorate toegekend gekregen voor het programma IDEALAB. Het 3-jarige IDEALAB programma heeft tot doel promovendi op te leiden op het gebied van experimentele en klinische aspecten van taal en hersenen bij gezonde en taalgestoorde kinderen en volwassenen. Een gezamenlijk onderwijsprogramma en een onderzoekstraject aan minimaal twee deelnemende universiteiten leiden tot een joint doctorate. Namens de Rijksuniversiteit Groningen is prof.dr.Roelien Bastiaanse, hoogleraar Neurolinguïstiek, als medeaanvrager en director of Studies bij IDEALAB betrokken.

Het Erasmus Mundussubsidieprogramma van de Europese Unie ondersteunt kwalitatief zeer hoogstaande internationale samenwerkingsprogramma’s in het hoger onderwijs. Verwacht wordt dat door de toekenning van Erasmus Mundus-beurzen de komende vijf jaar circa tien promovendiplaatsen beschikbaar komen voor de Groningse onderzoeksgroep Neurolinguïstiek.

 

Meer informatie:http://em-idealab.com

Prof. dr. Roelien Bastiaanse, 050-3635558, y.r.m.bastiaanse@rug.nl

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:27

Meer nieuws

 • 20 september 2018

  Martijn Wieling gestart als bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse taal en cultuur

  Per 1 juli 2018 is Dr. Martijn Wieling benoemd tot bijzonder hoogleraar Nedersaksische / Groningse Taal en Cultuur. Wieling (Emmen, 1981) is universitair hoofddocent bij de opleiding Informatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij gaat gedurende...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Eerste biografie van Piet Mondriaans vroege jaren

  Sinds zijn dood in 1944 is er een groot aantal biografieën van Piet Mondriaan verschenen - en zijn er evenzoveel mythes rondom zijn kunstenaarschap ontstaan. Hij zou bijvoorbeeld een minzame asceet zijn, of juist een bon-vivant. De Amerikaanse promovendus...