Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Giacomo Orsini Student van het Jaar Letteren

07 juli 2011

Vrijdag 1 juli is Giacomo Orsini tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het Academisch Haar, gekozen tot Student van het Jaar van de Faculteit der Letteren. Deze prijs is een GUF-100 prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan de meest excellente student van elke faculteit.

Giacomo Orsini
Giacomo Orsini

Over Giacomo Orsini

Giacomo Orsini is in maart 2011 cum laude afgestudeerd bij de opleiding Euroculture op een uitstekende scriptie (cijfer: 9) over ‘The image of Europe in postcolonial Pune. The Indian academic perspective on Europe. Postcoloniality, postcolonialism and hybridity’. Hij heeft in de master Euroculture gekozen voor de ‘researchtrack’, waarvoor hij in het derde semester naar Pune, India is gegaan. Giacomo combineerde de zware onderzoeksvariant van de opleiding met onderzoek voor en werken aan zijn scriptie.

Giacomo heeft de afgelopen jaren een grote maatschappelijke nieuwsgierigheid en sociale betrokkenheid getoond. In diverse projecten heeft hij zich sterk gemaakt voor de problematiek van migratiebewegingen, in het bijzonder van vluchtelingen. Hij heeft inmiddels een grote internationale ervaring. Niet alleen heeft hij aan verschillende universiteiten binnen en buiten Europa gestudeerd maar ook op verschillende plaatsen veldonderzoek verricht.

GUF-100 prijzen en Excellence Award

De GUF-100 prijzen voor excellerende studenten werden in 1993 voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het GUF. Tot twee jaar geleden werden de prijzen bij ieder lustrum uitgereikt, maar het GUF en het College van Bestuur hebben besloten om vanaf 2010 de prijzen jaarlijks uit te reiken. De University of Groningen Excellence Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt, ter ere van de oprichting van het University of Groningen Honours College. De winnaar wordt gekozen uit de 9 winnaars van de GUF-100 prijzen. De Excellence Award werd dit jaar gewonnen door Sebastian Niessen.

  

Meer informatie:

Sebastian Niessen beste student van het jaar

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.