Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bijzondere publicatie ter gelegenheid van promotie Helmer Helmers

Koningsmoord! Politieke tekenaars in dialoog met 17e eeuwse collega's
04 juli 2011

De onthoofding van Karel I van Engeland in 1649 riep een storm van protest op, ook in de Nederlandse Republiek. Op dit onderwerp promoveerde Helmer Helmers aan de Universiteit Leiden op 30 juni 2011. Helmers is docent Oudere Nederlands Letterkunde aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Ter gelegenheid van Helmers’ proefschrift verschijnt een bijzondere uitgave met bijdragen van tekenaars Joep Bertrams, Jos Collignon, TRIK, Siegfried Woldhek en columnist Bert Wagendorp. In het boek ‘Het zien gaat voor het zeggen. Een hedendaagse kijk op gebeurtenissen van lang geleden’ (Atalanta Pers), leggen deze prominente opiniemakers parallelen tussen de politieke cultuur en beeldvorming van nu en die van de 17e eeuw.

Contact: Helmer Helmers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 21 november 2018

  Europeana Research Grant awarded to Berber Hagedoorn

  Berber Hagedoorn, Assistant Professor Media Studies at the University of Groningen Centre for Media and Journalism Studies, received the Europeana Research Grant award for her project 'Europeana 1914-1918: AV Storytelling Data in a European Comparative...

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...