Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bijzondere publicatie ter gelegenheid van promotie Helmer Helmers

Koningsmoord! Politieke tekenaars in dialoog met 17e eeuwse collega's
04 juli 2011

De onthoofding van Karel I van Engeland in 1649 riep een storm van protest op, ook in de Nederlandse Republiek. Op dit onderwerp promoveerde Helmer Helmers aan de Universiteit Leiden op 30 juni 2011. Helmers is docent Oudere Nederlands Letterkunde aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Ter gelegenheid van Helmers’ proefschrift verschijnt een bijzondere uitgave met bijdragen van tekenaars Joep Bertrams, Jos Collignon, TRIK, Siegfried Woldhek en columnist Bert Wagendorp. In het boek ‘Het zien gaat voor het zeggen. Een hedendaagse kijk op gebeurtenissen van lang geleden’ (Atalanta Pers), leggen deze prominente opiniemakers parallelen tussen de politieke cultuur en beeldvorming van nu en die van de 17e eeuw.

Contact: Helmer Helmers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.