Bijzondere publicatie ter gelegenheid van promotie Helmer Helmers

Koningsmoord! Politieke tekenaars in dialoog met 17e eeuwse collega's
04 juli 2011

De onthoofding van Karel I van Engeland in 1649 riep een storm van protest op, ook in de Nederlandse Republiek. Op dit onderwerp promoveerde Helmer Helmers aan de Universiteit Leiden op 30 juni 2011. Helmers is docent Oudere Nederlands Letterkunde aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen. Ter gelegenheid van Helmers’ proefschrift verschijnt een bijzondere uitgave met bijdragen van tekenaars Joep Bertrams, Jos Collignon, TRIK, Siegfried Woldhek en columnist Bert Wagendorp. In het boek ‘Het zien gaat voor het zeggen. Een hedendaagse kijk op gebeurtenissen van lang geleden’ (Atalanta Pers), leggen deze prominente opiniemakers parallelen tussen de politieke cultuur en beeldvorming van nu en die van de 17e eeuw.

Contact: Helmer Helmers

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:26